Fletcher: Kifizetõdött a tapasztaltság

A Manchester Unitednek megvolt hozzá a kettõ tapasztalata és a Bajnokok Ligájában szerzett tudása ahhoz, hogy tudja, miként döntse el a Valencia elleni kiélezett, végül 1-0-s vendéggyõzelemmel végzõdõ csatát, állítja Darren Fletcher.


A Vörös Ördögök a középpályára helyzeték a hangsúlyt a Mestallában, néhol mégis úgy tûnt, a hazaiak vannak erõfölényben - aztán kis szerencsének köszönhetõen, hogy nem nem õk kaptak gólt, hanem pont õk szerezték a gyõztes találatot. Dimitar Berbatov és Anderson végiggürizve a mérkõzést a 80. perc környékén elhagyták a pályát, helyettük pedig Federico Macheda és a gyõztesgól szerzõje, Javier Hernandez lépett pályára, akik frissességükkel áttörték a Valencia védelmét, amely öt perccel a mérkõzés vége elõtt kapitulált.

 

 

 

 

"Nagyon sok tapasztalatot gyûjtöttünk az évek során az idegenben lejátszott mérkõzésekbõl. Tudtuk, hogy ez is nehéz lesz" - kezdte Fletcher.

 

"A Valencia fantasztikusan kezdte a szezont. Nagyon jól mozogtak, támadó szellemû volt a játékuk, ránkeröltették az akaratukat, de tudtuk, hogy kontratámadásokból lehet esélyünk a gyõzelemre."

 

"Az elsõ félidõben látott tempójukból tudtuk, hogy az egész mérkõzésen ezt nem lesznek képesek végigcsinálni. A menedzser a legjobb pillanatot válaszotta ki ahhoz, hogy két friss csatár dobjon be a mély vízbe és szerintem ezzel nyertük meg a mérkõzést."

 

Az öt középpályással felálló Manchester United átadta a kezdeményezést a Valenciának a mérkõzés nagy részében, ám ezt nem igazán tudták kihasználni a Denevéresek.

 

"Fontos dolog egy hazai csapat számára, hogy az idegenben játszó csapat középpályáját ne hagyják dominálni" - tette hozzá.

 

"Rengeteg játékosuk húzódott ki a szélekre, úgyhogy a középpályán megerõsített jelenlétünk létfontosságú volt. Fontos volt, hogy legyen plusz egy emberünk, aki segíthet egy kicsit a játéko irányításában, emellett nem lehet csak úgy átmenni rajta, és a tervünk be is jött. Azt gondoltuk ki, hogy egy gyors ellencsapás után fogunk gólt szerezni. Négy játékosunk minden lehetõségnél elöl tartózkodott, és amikor megszereztük a labdát, mindig arra törekedtünk, hogy minél tovább magunknál tartsuk."

 

"Ez a gyõzelem egy igazi csapatjáték révén született meg, hiszen a csatároktól kezdve a középpályásokon át a védelemig mindenki kivette a részét belõle. Folyamatosan kisegítettük egymást, ha kellett, taktikailag nagyon keményen dolgoztunk, és végig nagyon koncentráltunk a mérkõzésen. Ha idegenben csak egy pillanatra is kihagy a figyelmed, az egy olyan csapat ellen, mint a Valencia, megbosszulja magát. Ez akkor hatványozottan igaz, amikor már mindenki fárad, hiszen ha folyamatosan maximálisan oda tudsz figyelni a feladatodra, az kifizetõdõ lehet."

 

Több, mint 100 kilóméter volt a csapat lábában, amikor a 85. percben egy friss erõ a támadásban, Javier Hernandez meghozta az eredményt a United erõfeszítései számára.

 

"Fantasztikus munkát végzett a gól elõtt Nani és Kiko. Elõbbi briliánsan hozta fel, és tartotat meg a labdát, míg a másik könnyen el is lõhette volna a labdát, õ azonban Chiconak passzolt, aki ellentmondást nem tûrve fûzte át magát a védelmen és higgadtan befejezte az akciót. Már korábban is megmutatta, hogy a Manchester United nagy alakja lesz a jövõben. Azonban õ még mindig csak szokja a csapat játékstílusát, és így is alkalmazkodni tudott a körülményekhez tehetségének köszönhetõen."

 

A Bajnokok Ligája C-csoportjának jelenlegi állása szerint a Manchester United azonos pontszámmal és gólkülönbséggel áll a skót Rangershöz képest, amely szintén 1-0-ra gyõzedelmeskedett ebben a fordulóban a Bursaspor ellen.

 

"Nagyon jó helyzetben vagyunk. Elszomorított minket a Rangers elleni döntetlen az elsõ fordulóban, de azzal, hogy Valenciából három ponttal távozunk, a csoport élére ugrottunk. Mint tudjuk, mindig a 10 pontos határ elérése a cél a csoportkörben, úgyhogy már nagyon várjuk az elõttünk álló mérkõzéseket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!