Onana csak a Spurs meccs után utazik az ANK-ra

A Manchester United kapusa, Andre Onana csak a január 14-i, Tottenham Hotspur elleni mérkőzést követően utazik el majd az Afrikai Nemzetik Kupájára (ANK), köszönhetően az érintett felek baráti megállapodásának.


A 27 éves kameruni válogatott hálóőr így nem csak a jövő hétfői, Wigan Athletic elleni 3. fordulós FA-kupa összecsapáson, hanem a 6 nappal későbbi bajnokin is részt tud majd venni.

 

A londoni csapat elleni találkozót követően Onana azonnal az Elefántcsontpartban rendezendő kontinenstornára veszi az irányt, ahol egy nappal később nyitómérkőzésükön Guinea legjobbjaival mérkőznek majd meg hazájával január 15-én.

 

A Vörös Ördögök júliusban abban a tudatban szerződtették az Intertől Onanat, hogy visszavonult a válogatottságtól és így majd nem vesz részt az ANK-n sem, amelyet egyértelműen meg is erősített.

 

Azonban a Kameruni Labdarúgó Szövetség (FECAFOOT) és más tényezők miatt a visszatérés mellett döntött, amelyet a United teljesen tiszteletben tart.

 

Szimpatizálnak azzal, hogy büszkeséget és patriotimust érez hazája iránt, illetve hogy felvállalta azt a konfliktust, hogy klubjához vagy a válogatotthoz legyen lojális.

 

 

A FECAFOOT is elfogadja, hogy a Unitednél nem számítottak arra, hogy Onanat elveszítik a szezon kulcsfontosságú időszakában és hogy beválogatásával nem tud az angol bajnokságban csapata segítségére lenni.

 

Mivel a döntésében kulcsszerepet vállaltak, így a FECAFOOT kompromisszumos együttműködésre törekedett a Uniteddel azt illetően, hogy maximalizálni lehessen Onana játékidejét mindkét csapatában.

 

Amennyiben Kamerun nem tudja kivívni a továbbjutást ANK-csoportjából - amelyet még Szenegál és Gambia alkot - akkor az is megeshet, hogy egyetlen United mérkőzést sem lesz kénytelen kihagyni.

 

Az utolsó, Gambia elleni csoportmeccsükre január 23-án, négy nappal a manchesteriek potenciális FA-kupa összecsapása előtt kerül sor, amennyiben legyőzik a Wigant.

 

Ha Kamerun továbbjut, akkor attól függően, hogy meddig menetelnek, a február 1-i Wolverhampton Wanderers, a 4-i West Ham United és a 11-i Aston Villa elleni Premier League összecsapásokról hiányozhat a kapus - utóbbi napon rendezik majd az ANK döntőt.

 

Ten Hag korábban elmondta, a nyáron a Fenerbahcetól szerződtett második számú kapusa, Altay Bayindir maximális bizalmát élvezi, bár még egyetlen mérkőzésen se léphetett pályára új csapata színeiben. Az ő alternatívája még Tom Heaton lehet.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Wigan Athletic - Manchester United

FA-kupa 3. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!