Ratcliff: A trófeák megnyerése a cél

Sir Jim Ratcliff az mondta, hogy nem foglalkozik jelenleg a pénzkereséssel, hanem kizárólag a legnagyobb trófeák megnyerésére törekszik.


A Manchester United újdonsült társtulajdonosa elismerte, hogy a csapat kudarcot vallott az elmúltt évtizedben, az INEOS azonban eltökélt, hogy a következő időszakban ismét sikerre vezesse a klubot egy elit környezet megteremtésével. Ratcliff ragaszkodott ahhoz, hogy megfelelő módon kell kezelni azokat az okokat, amelyek miatt a United nem teljesít úgy, ahogy a hasonló költségvetésű nagy európai csapatok képesek, melyek minden szezonban bajnoki címért és a legtöbb esetben Bajnokok Ligája trófeáért küzdenek.

 

Ratcliff nyers értékelése a Vörös Ördögök sportteljesítményéről Sir Alex Ferguson visszavonulása óta éles ellentétben áll a klubnál korábban magas beosztásba dolgozó döntéshozók által alkalmazott retorikájával, ám a nyilatkozatot hallgatók ezt a megnyilvánulást örömmel vették. Szeptemberben még Richard Arnold azt nyilatkozta, hogy a Manchester United kevéssel van lemaradva az olyan csapatoktól, mint a Manchester City és folytatják a felzárkózást és le is hagyják őket.

 

Jól látható, hogy Ratcliff teljesen más megközelítéssel szemléli a dolgokat és csütörtökön már meg is látogatta az Old Trafford munkatársait, akik tapssal üdvözölték az elhangzottakat - árulta el a The Athletic-nek egy névtelenül nyilatkozó forrás. Az informátor elmondása alapján a Sir rendkívül egyenesen és őszintén beszélt azokról a problémákról, amelyek évek óta tapasztalhatók a klubnál.

 

Joel Glazer 2005-ös hatalomátvételük óta nem ült le a személyzettel beszélgetni, ehhez képest pedig Ratcliff személyes jelenléte, valamint átadott üzenete üdítően hat a dolgozókra.

 

Az angol milliárdos elismerte, hogy a klub kereskedelmi rugalmasságot mutatott a járványidőszakban, ugyanakkor világossá tette, hogy a sikert nem a bevételek, hanem az eredmények alapján méri és mindenkitől azt várja, hogy erre a prioritásra összpontosítson. A lap forrása szerint ez rendkívül felszabadítóan hatott.

 

Ratcliff, aki United szurkolóként nőtt fel Failsworth-ben azt mondta, hogy nem törődik most azzal, hogy 1,3 milliárdos beruházása megtérüljön. Elmondta, hogy ehelyett jelentős fejlesztéseket szeretne végrehajtani az Old Traffordon és Carringtonban és kijelentette, hogy 300 millió dolláros beruházása csak az út kezdete.

 

 

A klub munkatársai elmondták, hogy lenyűgözte őket a Sir hatalmas ambíciója és az, hogy úgy érezték, hogy valós megbecsülést kaptak tőle. Ratcliffhez csatlakozott Sir Dave Brailsford, az INEOS Sportigazgatója, aki a United szerkezetét és személyzetét fogja auditálni. Brailsford leginkább filozófiájára helyezte a hangsúlyt beszédében, ugyanakkor jó benyomást is hagyott maga után. Az angol úriember munkáját már meg is kezdte, hiszen Szilveszterkor Carringtonba látogatott. Ez 1 nappal azután történt, hogy a csapat elszenvedte szezonbeli 14. vereségét a Nottingham Forest ellen. Azóta pedig a személyzettel és a játékosokkal is elbeszélgetett.

 

Ratcliff és Brailsford szerdán hosszasan beszélgetett Erik ten Haggal is, mely eszmecserét a holland menedzser nagyon pozitívnak minősített. Ten Hag azt mondta, hogy hosszú órákon át beszélgettek és, hogy számos kérdésben egyetértettek. Azt mondta: "Nagyon konstruktív találkozó volt, nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk."

 

"Vannak jó ötleteik, meg kell nézni, hogy mit tudunk integrálni a közös munka során, de egy nap után még korai lenne következtetéseket levonni."

 

A csütörtökön jelenlévők a beszélgetés után többen is azt mondták, hogy ihletett hangulatba kerültek, ugyanakkor még nem teljesen tiszta a kép, hogy Ratcliff miként akarja megvalósítani terveit. Az egyértelmű volt hogy ő és Brailsford nagy jelentősséget tulajdonítanak az eredményességnek és bátorítják az embereket, hogy vegyenek részt a változásban.

 

 

Ratcliff, Brailsford, Jean-Claude Blanc és Rob Nevin, azaz az INEOS csapata ígéretet tett arra, hogy aktív jelenlétet mutatnak majd a klub életében. Az új tulajdonos elárulta, hogy kicsit még várni kell, amíg a Premier League is ratifikálja a megállapodást, de a várt jóváhagyás várhatóan 6 héten belül meglesz. Onnantól kezdve pedig az INEOS befolyása komolyan érezhetővé fog válni. Elárulta, hogy a jóváhagyást követően ő és munkatársai a lehető legnagyobb részletességgel fognak foglalkozni céljaik elérésével, de jelenleg még nem terítheti ki lapjait.

 

Brailsford a United stábjának Carringtonban tartott szerdai találkozóján is felszólalt, üzenete pedig a fejlesztés szükségességét sürgette. Elsők között szerepel terveik között egy elit sportigazgató és egy elismert toborzási szakember alkalmazása.

 

 


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!