Wigan Athletic 0-2 Manchester United

Magabiztosan nyert a Wigan otthonában ten Hag csapata, mely ezzel a győzelemmel továbblépett a kupa 4. fordulójába.


Kiváló hangulat várta a csapatokat a DW Stadiumban, ahova sok manchesteri drukker is ellátogatott.

 

A közel 25 ezer néző már a második perc végén hatalmas hazai helyzetet láthatott, jobbról érkező labdát Aasgaard lőhette 7 méterről, Onana nagyon fontos védést mutatott be. 

 

Visszazárt a Wigan, 30 méterre saját kapujától védekezett a teljes csapat. A United szélről próbálkozott leginkább, de nem sikerült megbontani a védelmi vonalat.

 

A 14. perc hozta meg az első igazán komoly manchesteri lehetőséget. Garnacho lövése a blokkról lecsorgott, Rashford szedte össze, egy csel után laposan lőtt, Tickle remekül hárított.

 

Egyelőre azt lehetett látni, hogy bár a széleket erőltette a Unitedd, a szélsők a legtöbb esetben képtelenek voltak elmenni védőjük mellett.

 

A 20. percben Fernandes átadását Hojlund tette vissza a portugálnak, aki középre gurított az érkező McTominay-nek. A skót okosan a bal alsóba akart lőni, de fél métert tévedett.

 

Két perc sem telt el, amikor jött a gól. Rashford lőtte telibe a 2 méterre álló védőt, akiről visszapattant hozzá a játékszer. Nem igazán tudott mit csinálni, így visszagurított Dalot-nak, aki tolt egyet a labdán, majd 17 méterről a bal alsóba tekert, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

A 24. percben Rashford lövése jutott túl a kapuson, majd megpattant a kapufán, Tickle visszaért és még elérte, mielőtt áthaladt volna a gólvonalon.

 

Szép támadást vezettek a vendégek, Rashford passzát Hojlund lőtte el a hosszú felé, a hazaiak kapusa nagyszerűen védett lábbal. Az első 15 perc után összeszedte magát a United támadósora és végre sikerült helyzeteket kialakítani.

 

A 29. percben Garnacho beadását Hojlund fejelte meg 6 méterről, a kapus verve volt, de a léc megmentette a Wigant az újabb góltól.

 

Hét perccel később Rashford lövését védte Tickle, a kipattanót Hojlund nem tudta kapuba juttatni 5 méterről, akárcsak a 36. percben McTominay, aki épp a dán csatár átadását próbálta volna a hálóba kotorni, de közel volt a védő és a kapus is és menteni tudtak.

 

Garnacho szeretett volna feliratkozni a gólszerzők listájára, de kiváló átlövése a keresztlécről pattant alapvonalon túlra. Azért azt meg lehetett jegyezni, hogy a Wigannek szerencéje volt, hogy csak 0-1 volt az eredményjelzőn.

 

Fordulás után Rashford kezdte meg a lövések sorát, de a támadó csúnyán kapu mellé lőtt, majd Fernandes is próbálkozott, de blokkolták.

 

Mainoo kísérlete jutott el a kapuig, de Tickle ki tudta tolni ezt is. Remekül védett a hazai portás, akinek ez már a hetedik védése volt.

 

A 66. percben Garnacho beadása pattant le Hughesról éppen McTominay elé, aki 9 méterről lőtt, a labda megpattant és így elkerülte a kaput. A szögletből hazai kontra következett, mely végén Mainoo mentett nagyot.

 

A 72. percben Fernandes egy lövőcsellel elküldte Shaw-t, aki eltalálta a támadó lábát. A portugál elesett, Taylor játékvezető pedig büntetőt ítélt. A szenvedő fél állt a labda mögé és a jobb alsó sarokba gurított, 2-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Egy perc alatt közel járt a duplázáshoz Bruno, aki remek lövést eresztett kapura, de Tickle ezúttal védett.

 

Garnacho többször is próbálkozott az utolsó 15 perc során, de nem akart összejönni neki a gól. 

 

Négy perccel a rendes játékidő vége előtt nagyszerű támadást vezetett a United, Rashford adott be balról, McTominay tette le a labdát Fernandesnek, aki 16 méterről kapu fölé bombázott.

 

Óriási labdabirtoklási fölény, rengeteg lövés, számtalan átadás és olykor lendületes támadások jellemezték a mai Manchester Unitedet. Egy League One-ban szereplő csapat ellen nyújtott teljesítmény adatai hoztak olyan számokat, melyeknek szinte alapnak kellene lenni a bajnokikon.

 

 

FA-kupa, 3.forduló
Wigan Athletic 0-2 Manchester United
DW Stadium

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Wigan: Tickle - Clare, Hughes, Morrison, Sessegnon - Shaw(Smith 79.), Adeeko - Godo(Lang 92.), Aasgaard, Jones(McManaman 79.) - Humprys(Magennis 60.)
Nem használt cserék: Amos, Carragher, Kerr, Robinson, Wyke

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Varane, Evans, Dalot(Kambwala 83.) - McTominay, Mainoo - Rashford(Forson 92.), Fernandes, Garnacho(Pellistri 87.) - Hojlund(Hannibal 92.)
Nem használt cserék: Bayindir, Heaton, Bennett, Shoretire, Hugill

 

Gólszerző: Dalot 22', Fernandes 74' (11-es)

 

Sárga lap: 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!