Hojlund szeretne törleszteni Rashfordnak

Rasmus Hojlundnak nem kellett sokáig várnia arra, hogy teljesítse egyik újévi kívánságát: ő készítette elő Marcus Rashford gólját a Tottenham ellen.


A fiatal középcsatár nemrég Carringtonban beszélt a klub hivatalos magazinjának az Old Traffordon eddig elért eredményeiről, és azt sugallta, hogy szeretné meghálálni Rashfordnak az asszisztokat.

 

A két játékos között jó kapcsolat alakult ki a pályán, mióta a dán válogatott játékos nyáron az Atalantától megérkezett.


Hojlund a vasárnapi, korai találatával egymás utáni második Premier League mérkőzésen szerzett gólt, amihez Rashford segítségére is szükség volt, de az angolnak ezúttal nem írták jóvá az asszisztot.

 

10-es számú játékosunk azonban előkészítette Rasmus első két gólját a klub színeiben - a Bayern München és a Galatasaray ellen -, és ez egyértelműen ott volt az FC Copenhagen korábbi csatárának fejében.

 

Néhány nappal a Wigan Athletic elleni FA-kupa-mérkőzés előtt a csatárt arról kérdezték, hogyan építi a kapcsolatot társaival, különösen Rashforddal, hiszen a támadásban már mutatták jelét annak, hogy jól kombinálnak együtt.

 

 

"Azt hiszem, minden csapattárs kapcsán megpróbálod megérteni, hogy milyen a játéka" - mondta Hojlund.

 

"Elkezditek megérteni egymást, és még jobbak lesztek a pályán. És egy bizonyos ponton aztán megállíthatatlanok lesztek együtt. Szóval, ami minket illet, azt hiszem,  megvan bennünk a vágy, hogy tanuljuk és megértsük egymás játékát."

 

Amikor arról kérdezték, hogy ezek a dolgok, mint például a kapcsolatok kialakítása időbe telnek-e, Rasmus egyetértett, és kifejtette ambícióját, hogy adjon némi muníciót Rashfordnak a befejezésekhez.

 

"Persze, ez nem olyasmi, amit egyik napról a másikra szerzel meg" - ismerte el. "De ismétlem, úgy gondolom, hogy közeledünk hozzá. Azt hiszem, én és Marcus most próbáljuk megtalálni egymást."

 

"Azt hiszem, volt néhány asszisztja számomra. Szóval szeretném, ha hamarosan én is adnék neki egy-két gólpasszt."

 

Ez történt a hétvégén, amikor Rashford egy ügyes lehetőséget dolgozott ki a Tottenham kapuja előtt, és Hojlund visszatett labdája lehetővé tette a saját nevelésű csatárunk számára a pontos befejezést Guglielmo Vicario mellett.

 

Bár a találat másodszor is előnyhöz juttatta a Unitedet a mérkőzésen, sajnos ez nem volt elég a három pont megszerzéséhez, Rodrigo Bentancur a második félidő elején egyenlített.

 

A jelek azonban biztatóak, a támadójáték kezd összeállni, és várjuk, hogy Hojlund folytassa ezt a lenyűgöző formát. A téli szünet után a Newport County vagy az Eastleigh elleni FA-kupa-mérkőzés következik.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!