Onana védett, de Szenegál legyőzte Kamerunt

A Manchester United kapusa, Andre Onana pénteken játszotta első mérkőzését a 2023-as Afrikai Nemzetek Kupáján, ahol Kamerun 3-1-re kikapott a regnáló bajnok Szenegáltól a C csoportban.


Ismaila Sarr lövésével Szenegál 1-0-ra vezetett a félidőben, majd Habib Diallo a szünet után a második találatot is hozzátette. Jean-Charles Castelletto egy erőteljes fejesgóllal felére csökkentette a hátrányt, Georges-Kevin N'Koudou pedig elpuskázta az egyenlítés lehetőségét, mielőtt Sadio Mane utolsó pillanatban szerzett gólja megpecsételte a címvédő győzelmét.

 

Szenegál uralta az első félidőt, és 16 perc után Sarr révén meg is szerezte a vezetést. Onana a mérkőzés kezdeti szakaszában kénytelen volt tisztázni vagy lehúzni a beadásokat, de nem tudott mit kezdeni a szélső befejezésével, az Olympique Marseille játékosa lefordult a tizenhatoson belül, és lövése Andre-Frank Zambo Anguissa lábáról védhetetlenül a United kapusán túlra jutott.

 

Nem sokkal később a Liverpool korábbi támadója, Mane tört be, de Enzo Tchato visszaért, hogy bal lábas lövését szögletre blokkolja.

 

Az első félidőben Frank Magri majdnem megszerezte a kameruniak számára a vezetést, de a szenegáli kapus, Edouard Mendy tisztázott, miközben a regnáló bajnok továbbra is nyomást gyakorolt.

 

Szenegál a szünet után megduplázta volna előnyét, Sarr tört be a jobb oldalon, majd beadott, de Onana jól olvasta a játékot és lekapta a labdát.

 

Egy Mendy által okozott kavarodás után Kamerun majdnem egyenlített, de a szenegáliak szerencséjére a labda elkerülte a kaput.

 

Nem sokkal később 2-0-ra alakult az eredmény, Sarr játszotta be a labdát Diallónak, majd a csatár Onana mellett fejelt a kapuba. Diallo ezután összeütközött egy ellenféllel, és sérülést szenvedett, ami miatt hordágyon kellett levinni, és a Chelsea támadója, Nicolas Jackson váltotta.

 

A záró szakaszban Kamerun megfelezte a hátrányt, amikor a középhátvéd Castelletto emelkedett a legmagasabbra, és Olivier Ntcham keresztlabdájából Mendy fölé fejelte a labdát, így alakult ki egy feszült finálé.

 

Miután azonban N'Koudou az utolsó pillanatokban egy kiváló labdát a kapu mellé fejelt, Szenegál a túloldalon felment, és Mane révén megpecsételte a győzelmet, aki Idrissa Gueye lapos keresztlabdájából a kapuba talált.

 

Onana és csapata legközelebb a C csoportban Gambia ellen játszik, és az elefántcsontparti tornán első győzelmét hajtja.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!