Hojlund: a csatárok szerepe egyre növekszik

Rasmus Hojlund úgy véli, hogy a középcsatár szerepe az elmúlt 10-15 évben fejlődött.


A Manchester United támadója elismerte, hogy ez a pozíció ma már az első védelmi vonal a modern futballban, és nagy erőfeszítéseket tesznek annak megakadályozására, hogy az ellenfél hátulról építkezhessen.

 

Lehet, hogy a múltban a 9-esektől elvárták, hogy elöl legyen, és elsősorban arra koncentráljon, hogy a labdát a hálóba juttassa, de a játék taktikai megközelítése egyértelműen megváltozott.

 

A presszing mellett a támadásban való fizikai jelenlétre, a labdatartásra és a csapattársaknak való helyteremtésre is nagy hangsúlyt fektetnek.

 

Ezek mind olyan elemek, amelyeken a fiatal játékos továbbra is szeretne dolgozni, miközben alkalmazkodik a Premier League-hez.

 

Amikor a klub hivatalos magazinja arról kérdezte, hogy milyen tulajdonságokra van szüksége egy jól képzett csatárnak, azt válaszolta: "Ez nagyon fontos, különösen, hogy a játék is fejlődik."

 

 

"A csatárral szemben támasztott követelmények most sokkal szigorúbbak, mint talán 10-15 évvel ezelőtt, és igen, csatárként még komplexebbnek kell lenned. Igyekszem az lenni minden nap, mindenféle szempontból, mindazok a dolgok, amiket az előbb említettél [presszing, munkabírás, fizikai erő] is ezek közé tartoznak."

 

"A presszing is nagy része ennek, különösen ezzel a menedzserrel [Erik ten Hag]. Ő nyomást akar gyakorolni a másik csapatra, az ellenfélre. Szóval számomra az egész folyamat nagyon fontos, mert ez a csapat érdeke."

 

Hojlund azt mondja, hogy az edzéseken azért dolgozik, hogy javuljon, miközben az egymást követő Premier League-mérkőzéseken szerzett gólokra szeretne építeni. Vasárnap délután a Newport County következik az FA-kupa negyedik fordulójában.

 

"Tényleg, egyszerűen minden" - válaszolta, amikor arról kérdeztük, hogy van-e valami konkrét dolog, amin dolgozik Carringtonban. "Próbálok különösen azon dolgozni, hogy minden nap még jobb legyek."

 

"Szerintem ez a kulcs egy csatár számára, ha gólokat akar szerezni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!