Ten Hag: A Rashford-ügy lezárva

Erik ten Hag szerint játékosainak a pályán és azon kívül is fegyelmezettnek kell lenniük, a Manchester United menedzsere pedig szeretne már továbblépni Marcus Rashford belfasti tivornyáján.


A 26 éves támadó mélyen tudása alatt teljesít ebben a szezonban, amely során eddig csak négyszer volt eredményes, azonban a pályán kívül hozott döntései további kritikákat és figyelmet vontak maguk után.

 

Ten Hag "elfogadhatatlannak" nevezte Rashford azon döntését, hogy az októberi, City-től elszenvedett 3-0-s vereséget követően egy nightklubban mulatott, az elmúlt napokban pedig újabb éjszakai kihágása látott napvilágot.

 

Információk szerint Rashford múlt csütörtökön éjjel 3 óráig bulizott Belfastban, majd pénteken beteget jelentett és végül kihagyta a Newport County elleni vasárnapi FA-kupa mérkőzést is.

 

A United később egy hivatalos közleményben tudatta, hogy "Marcus felelősséget vállalt a tetteiért" és a "belső fegyelmi vizsgálat lezárult" - ahogyan arra Ten Hag is utalást tett a Wolves elleni bajnokit megelőző csütörtöki, hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

"Vállalta a felelősséget, a többi pedig belső ügy. Az ügy lezárva" - mondta.

 

 

Nem Rashford az első manchesteri játékos, aki az idei szezonban belső fegyelmi vizsgálat tárgyát képezi, Jadon Sancho ugyanis szeptembertől egészen januári, Borussia Dortmundhoz való kölcsönadásáig el volt tiltve a felnőtt csapat keretétől.

 

Emellett a holland menedzser első idényében is akadtak jól dokumentált esetek a csapat sztárjátékosával, Cristiano Ronaldoval, amely okán felmerül a kérdés, hogy Ten Hag fegyelmezését aláássák-e játékosai.

 

"Ezzel nincs mit tenni" - válaszolta, amikor arról kérdezték, milyen tisztelet övezi őt játékosai részéről, amikor ilyen esetek történnek körülötte.

 

"De, mint mondtam, koncentráljunk az előttünk lévő mérkőzésre és lépjünk tovább. Szerintem a klub közleménye egyértelmű volt, nekünk pedig arra kell koncentrálnunk, hogy futball mérkőzéseket nyerjünk."

 

Amikor egy újabb kérdésben azt feszegették, hogy a megfelelő fegyelmet követeli-e meg csapatától ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerjenk, Ten Hag így felelt:

"Ebben nekem nincsen szerepem."

 

"De a futballban szükség van a fegyelemre, legyen szó a pályáról és azon kívülről is, mert ott is van egy határ. Minden játékos és minden profi tudja azt, hogy mi az elvárás." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!