Manchester United 3-0 West Ham United

Három gólt lőve, olykor magabiztosan focizva nyert a United a West Ham ellen.


Változtatott a védelem közepén a menedzser, Maguire került be a kezdőbe Varane helyett.

 

Nagyon sok hibával játszottak a manchesteri játékosok a találkozó elején, így nem is igzán tudtak eljutni az ellenfél kapujáig.

 

A találkozó első említésre méltó helyzete a Kalapácsosok előtt adódott, egy szöglet után Soucek fejese pattant meg a kapu előtt, Onanának nagyot kellett védenie.

 

A 15. perc hozta meg az első hazai kísérletet, Fernandes átlövésénél keleltt nagyot repülnie Areolának, aki szögletre mentett. A sarokrúgát után Garnacho gurított Dalot elé, aki 19 méterről kapura lőtt, a kapus biztosan védett.

 

Martinez buta szabálytalansága után a West Ham kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást. Szerencsére Ward-Prowse lövése a sorfalban elhalt.

 

A 23. percben megszerezte a vezetést a United. Egy védők által kifejelt labdára Casemiro érkezett leghamarabb, becsúszva szerezte azt meg, ami Hojlundhoz került. A csatár egy csellel tisztára játszott magát és remekül lőtt a jobb alsó sarokba. 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Négy perccel később Johnson jó 28 méterről bődületesen nagy lövést eresztett meg Onana kapujára, a kapus oldalra tudta öklözni a játékszert.

 

Sokszor fel tudott állni ellenfele tizenhatosa elé a West Ham, ott járatták a labdát, beadásokkal próbálkoztak leginkább, de a védelem nagyszerűen tette a dolgát.

 

A félidő utolsó percében gyors támadással ért a kapuig a United, de Hojlund lövése célt tévesztett. Jó lett volna még egy találat szünet előtt.

 

Fordulás után nem sokkal Maguire hibázott hatalmasat, Emerson vette el tőle a labdát, de szerencsére a lövése nagyon célt tévesztett.

 

Nem úgy Garnacho kísérlete a 49. percben, amely egy védőn megpattanva csapta be a cserként beállt Fabiansky-t. Ezzel már kettővel vezettek a hazaiak!

 

Rashford és Dalot is szerettek volna gólt szerezni, de mindketten kapu mellő lőttek, míg a túloldalon Emerson nagy helyzetben lőtt igen gyengén.

 

Az előny tudatában visszavett a Manchester, a játék színvonala sokat esett, ami majdnem megbosszulta magát a 69. percben, amikor Bowen ment el Maguire mellett és már a tizenhatoson belül járt, amikor lővésre szánta el magát, de érkezett Dalot és óriásit blokkolt.

 

Közben Martinez megsérült, így le kellett cseréni őt. Elképesztő, hogy ő sem bír ki 10 meccset egymás után. 

 

Fernandes előtt adódott nagy lehetőség a 82. percben, de az utolsó pillanatban Zouma menteni tudott a támadó elől. 

 

A középpályán szerzett labdát McTominay, majd Garnachohoz passzolt, aki nagyon magabiztosan gurított a kapuba 11 méterről. 3-0 a hazaiaknak!

 

A szezon egyik legsimább mérkőzése volt ez a mai, ráadásul kapott gól nélkül sikerült lehozni ezt a 90 percet.

 

 

Premier League, 23. forduló
Manchester United 3-0 West Ham United
Old Trafford, 73612 néző

 

Vezette: Andy Madley

 

United: Onana - Dalot, Maguire(Varane 70.), Martinez, Shaw(Lindelöf 87.) - Mainoo(McTominay 64.), Casemiro - Garnacho, Fernandes, Rashford - Hojlund(Antony 88.)
Nem használt cserék: Bayindir, Amrabat, Diallo, Forson, Eriksen

 

West Ham: Areola(Fabiansky 46.) - Johnson, Zouma, Aguerd - Coufal(Phillips 72.), Soucek(Cornet 72.), Alvarez, Emerson - Kudus, Ward-Prowse - Bowen
Nem használt cserék: Cresswell, Ings, Mubama, Mavropanos, Ogbonna, Scarles

 

Gólszerző: Hojlund 23', Garnacho 49', 84'

 

Sárga lap: Soucek

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!