Lindegaard: De Gea elsõ számú kapus? Harcoljon érte!

A Manchester United dán kapusa, Anders Lindegaard figyelmeztette új csapattársát, a spanyol David de Geát, amennyiben elsõ számú kapus szeretne lenni, harcolnia kell majd.


A Vörös Ördögök 18 millió font körüli összegért szerzõdtették le a tehetséges spanyol hálóõrt, aki ezzel a brit futball legdrágább kapus igazolásává lépett elõ és sokak ezért automatikusan az elsõ számú kapusként számolnak vele.

Mások szemében nem ennyire egyértelmû a helyzet, és Lindegaard is elmondta, a vasárnap Seattle-be érkezõ de Gea számíthat arra, hogy a dán kapus mindent megtesz majd azért, hogy õ legyen Edwin van der Sar helyettese a szezon során.

Andersbõl nem hiányzik a magabiztosság, bár még õ is szinte új igazolásnak számít, mivel decemberben érkezett csak a Unitedhez és egyelõre csupán két FA kupa mérkõzés - valamint a Revolution elleni felkészülési meccs - van mögötte új csapatánál, nem azt tervezi, hogy padon üljön.

 


"Természetesen nem vagyok boldog a második számú poszt miatt" - mondta a 27 éves dán válogatott, aki 3,5 millió font ellenében érkezett a norvég Aalesund csapatától.

"Nem azért jöttem a Unitedhez, hogy padon üljek és onnan nézzem kiváltságos szurkolóként a mérkõzéseket."

"A média rengeteget beszél de Geáról, de hogy õszinte legyen, nekem nem ezzel kell foglalkoznom, mert ebbõl semmit nem szerzek. A hangsúly azon van, hogy mit tudok csinálni azért, hogy én legyek a jobb. Erre kell összpontosítanom és erre használom az energiát."

"Edwin legenda volt a Unitednél, egyike a két legjobb kapusnak, akik a klubnál megfordultak. Ám visszavonulásával megüresedett egy hely, ami a világ legvonzóbb kapus posztja. Ez az a munka, amit mindenki akar, beleértve engem is. Akarom ezt a munkát!"

"A Fõnök azt mondta érkezésemkor, teljesen mindegy hogy nézek ki, hogy hívnak, mennyit fizettek értem vagy épp mi a vallásom - ha elég jó vagyok, játszani fogok."

"A Manchester United minden más posztján is így van ez. Így helyes, így kell lennie, a legjobbaknak kell játszaniuk."

Lindegaard rámutatott arra, talán pont Javier Hernandez a megfelelõ példa erre, aki nem nagy csillagként jött a csapathoz, hanem csupán 7 millió fontos igazolás volt.

"Vannak olyan játékosok a klubnál, akik nem nagy igazolásként érkeznek, mégis befutnak. Chicharito volt talán tavaly a legjobb játékos a csapatban, mégsem hatalmas csillagként érkezett. Jó példa, hogyan is kell ezt csinálni."



Daily Mail

 


mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!