A United vezeti a tinédzser góllövők listáját

Ha a Premier League-ben a tinédzserek által szerzett gólok számát vizsgáljuk, senki sem jobb a Manchester Unitednél.


Az Opta kutatása kimutatta, hogy klubunk egyértelműen vezet ebben a mérőszámban, hárommal több találatot szerzett, mint a legközelebbi rivális Liverpool a bajnokság 1992-es indulása óta.

 

Alejandro Garnacho duplája a vasárnapi, West Ham elleni 3-0-s győzelem alkalmával az Old Traffordon 104-re növelte a számot azután, hogy Kobbie Mainoo ragyogó győztes góljával a Wolves ellen egy góllal megelőztük ősi riválisunkat.

 

Előnyünk ebben a táblázatban még lenyűgözőbb, ha figyelembe vesszük, hogy az anfieldi klub rendelkezik a kategória két legjobb góllövőjével, Robbie Fowlerrel és Michael Owennel. Mindketten nagyon eredményesek voltak fiatal koruktól kezdve - Owen 46-szor talált a hálóba a bajnokságban, mielőtt betöltötte volna a 20. életévét, míg Fowler 35-ször volt eredményes tinédzserként.

 

 

Huszonegy különböző tinédzser talált be a Premier League-ben a United színeiben - ez szintén rekord. Az Arsenal a második legjobb ebben a tekintetben, náluk 20 játékos talált be, mielőtt betöltötte volna a 20. életévét.

 

A United tizenéves góllövőinek teljes listája:

 

Ryan Giggs, Paul Scholes, Keith Gillespie, Nicky Butt, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Giuseppe Rossi, Rafael, Danny Welbeck, Federico Macheda, Phil Jones, Nick Powell, Adnan Januzaj, James Wilson, Marcus Rashford, Anthony Martial, Mason Greenwood, Brandon Williams, Anthony Elanga, Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo.

 

Macheda a legfiatalabb, hiszen 17 éves és 227 napos volt, amikor 2009-ben az Aston Villa ellen emlékezetes győztes gólt lőtt.

 

Ami pedig a Premier League-korszakon túli időket illeti, Norman Whiteside a United történetének leggólerősebb tinédzsere 39 góllal, megelőzve George Bestet, aki 37 gólt szerzett.

 

A LEGTÖBB - TINÉDZSEREK ÁLTAL SZERZETT GÓL - A PREMIER LEAGUEBEN:

104: Manchester United

101: Liverpool

82: Chelsea

66: Arsenal

44: Leeds United


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!