Southgate dicsérte Mainoo-t

Gareth Southgate, az angolok kapitánya "mesésnek" nevezte Kobbie Mainoo utóbbi időben mutatott teljesítményét a Manchester Unitednél.


A 18 éves középpályást januárban a Hónap Játékosának választották, és ezt egy lenyűgöző, utolsó perces találattal koronázta meg a Wolves elleni 4-3-as győzelem során.

 

Kobbie a múlt hétvégén a West Ham United ellen is jó formában volt, 64 percet játszott az Old Traffordon a West Ham United elleni 3-0-s sikerünk alkalmával.

 

A tinédzser már most felkeltette a Háromoroszlánosok szövetségi kapitányának figyelmét, annak ellenére, hogy rengeteg lehetőségből válogathat.

 

"Nagyszerűen teljesít" - mondta Southgate az UEFA Nemzetek Ligájának sorsolása után.

 

"Nem vagyok benne biztos, hogy ő feltétlenül védekező középpályás lesz. Eléggé progresszív játékos, de mesésen indult a pályafutása, és jó lesz figyelni őt, ahogy haladunk előre."

 

Kobbie, a United akadémiájának büszkesége, aki reméli, hogy segíthet Erik ten Hag csapatának újabb létfontosságú három pontot szerezni a hétvégi, Aston Villa elleni rangadón.

 

 

A fiatal középpályás egészen az U19-es korosztályig játszott az angol ifjúsági csapatokban, és már hat válogatott fellépéssel büszkélkedhet.

 

Luke Shaw, Harry Maguire és Marcus Rashford is szerepet kaphat az angol válogatottban a selejtezők során, és remélik, hogy bebiztosíthatják helyüket a tornára.

 

Az UEFA Nemzetek Ligája sorsolását is megtartották, Anglia Finnország, az Ír Köztársaság és Görögország mellett a B2 csoportban szerepel.

 

A Vörös Ördögök számára egy lehetséges házon belüli összecsapásra is esély van ebben a sorozatban, mégpedig Scott McTominay (Skócia) és Diogo Dalot, illetve Bruno Fernandes (Portugália) tekintetében. Ezek a nemzetek az A1-es csoportban szerepelnek Lengyelországgal és Horvátországgal együtt.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!