Aston Villa 1-2 Manchester United

A végjátékban szerzett góllal nyerte meg a mai bajnokiját a Manchester United.


A Villa kezdte jobban a találkozót, egyértelműen a hazaiak irányítottak az első percekben, ám az első helyzet mégis a United előtt adódott, Garnacho próbálta megjátszani Rashfordot a 9. percben, de szögletre tudtak menteni a védők.

 

Három perccel később Fernandes szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, visszakapta a labdát, de a lövésébe Douglas Luiz blokkolt, újabb szögletet lőhettek a vendégek.

 

Garnacho 18 méterről próbálkozott, de lövése kapu mellé szállt. Nagyon magasan kezdte a letámadást a manchesteri alakulat, ami veszélyt rejtett amiatt, hogy így a középpályát könnyedén át tudta játszani a Villa, amiből gyorsan a kapu elé kerülhetett. Így volt ez az első 15 perc végén is, Dalot-nak kellett nagyot mentenie a büntetőterületen belül.

 

A 17. percben már a negyedik szögletét rúghatta a United, a kapu elé szálló labdát Maguire fejelte le Hojlund elé, aki közelről kapuba passzolt. A védők lest reklamáltak, de a visszajátszás is jól mutatta, nem volt les.

 

A 21. percben jött az első lövés a hazaiaktól, Ramsey próbálkozott 19 méterről, de kapu fölé bombázott.

 

Két perccel később Onanának kellett nagyot védenie, McGinn erős lövését tolta szögletre a kapus. 

 

A 25. percben szép passzolgatások végén McGinn tálalt Watkins elé, aki a kapussal szemben találta magát, de Onana védeni tudott. Hatalmas egyenlítési lehetőség volt ez, Dalot nagyon rosszul védekezett.

 

A félidő közepén nem a manchesteri védekezés volt a legbiztosabb pont a Földön, a Villa folyamatosan támadott és helyzeteket alakított ki, Ramsey is lehetőséghez jutott, de lapos lövése elkerülte a kaput.

 

A 35. percben ismét nagyon rossz védekezést mutatott be Dalot, ami után Douglas Luiz lőhetett, szerencsére Maguire blokkolni tudta a kísérletet. Dalot mellett elég könnyedén be tudnak menni a hazaiak támadói a tizenhatosra.

 

Továbbra is a Villa játszott fölényben, több helyzete volt a hazaiaknak, többet volt a labda McGinnéknél, ám mégis a Vörös Ördögök mehettek előnynel a szünetre.

 

A 48. percben könnyen egyenlíthetett volna a Villa; jobbról érkező lapos beadást Watkins lőhette 6 méterről kapura, miután megelőzte Varane-t, de Onanába lőtte a labdát. Óriási helyzet volt!

 

Az 56. percre nem hogy beérte, de meg is előzte a Villa a Unitedet a szögletek számában, ez is jól mutatta, hogy inkább a hazaiak támadtak a félidő elején, a manchesteriek a védekezéssel voltak elfoglalva.

 

Bailey rohant a kapu felé három védővel a nyakán, zseniális labdát adott Ramsey-nek, aki azonban nem figyelt eléggé és nem tudta átvenni azt. Újabb nagy lehetőséget szalasztott el a Villa. Akárcsak a 61. percben, amikor megint Ramsey lőhetett volna gólt, de sután találta el a labdát, ami alig csorgott el a kapuig.

 

A 67. percben a sokadik hazai szöglet után Onana védett nagyot, ám a kipattanót Bailey visszalőtte kapu elé, ahol Douglas Luizt találta meg, aki közelről a bal felsőbe lőtt, 1-1. Érett ez a találat, mert a Villa összességében sokkal többet támadott ellenfelénél.

 

A 70. percben végre manchesteri lövést láthattunk, Garnacho kísérlete azonban kapu mellé gurult. 

 

Folyamatosan ment előre a Villa, a Unitednek az volt a szerencséje, hogy a támadók rendkívül pontatlanok voltak.

 

A semmiből jött a manchester i előny, Dalot beadását a csereként beállt McTominay fejelte a kapuba 6 méterről. Nagyszerű fejes volt!

 

A 90. percben egy beadást követően Watkins fejesét fogta Onana magabiztosan.

 

A Villa sokkal többet támadott, sokkal több lövése volt, labdabirtoklásban is ellenfele fölé nőtt, de a manchesteriek lőttek több gólt, amivel begyűjtötték a három pontot és már nem negatív a gólkülönbsége a csapatnak.

 

 

Premier League, 24. forduló
Aston Villa 1-2 Manchester United
Villa Park

 

Vezette: Rob Jones

 

Villa: Martinez - Cash, Diego Carlos, Lenglet, Moreno(Digne 87.) - Kamara(Diaby 65.), Douglas Luiz - Bailey(Tielemans 73.), Ramsey, McGinn(Zaniolo 87.) - Watkins
Nem használt cserék: Olsen, Torres, Rogers, Kesler Hayden, Iroegbuman

 

United: Onana - Dalot, Varane, Maguire, Shaw(Lindelöf 46.) - Casemiro, Mainoo(Amrabat 92.) - Garnacho, Fernandes, Rashford(McTominay 74.) - Hojlund(Evans 92.)
Nem használt cserék: Bayindir, Antony, Diallo, Eriksen, Forson

 

Gólszerző: Douglas Luiz 67' illetve Hojlund 17', McTominay 86'

 

Sárga lap: Lenglet, Cash, Diaby illetve Casemiro, Mainoo
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!