Miért jött le Shaw a félidőben?

A Manchester United szurkolói azon tűnődhettek, hogy Luke Shaw vajon sérülést szenvedett-e, amikor a vasárnapi, Aston Villa ellen 2-1-re megnyert mérkőzés második félidejében nem jött ki a pályára.


A népszerű balhátvéd - aki a múlt hónapban a Newport County elleni FA-kupa-győzelem alkalmával tért vissza sérülése után - a negyedik egymást követő alkalommal kezdett, Erik ten Hag csak egy kényszerű változtatást hajtott végre a Villa Parkban. Raphael Varane helyettesítette Lisandro Martinezt, aki Shaw-hoz hasonlóan nemrég tért vissza, de újra megsérült.

 

Martinezt a múlt vasárnapi, West Ham United elleni 3-0-s győzelem alkalmával cserélték le, miután az argentin középhátvéd térdének belső oldalszalagja megsérült - ez a probléma várhatóan nyolc hét kihagyással jár.

 

 

Shaw-t a Premier League-mérkőzés második félidejében, egy kemény mérkőzésen Victor Lindelof váltotta. Amikor a MUTV-nek és a Sky Sportsnak adott meccs utáni interjújában a cseréről kérdezték, Ten Hag elárulta:

 

"Ez egy elővigyázatossági lépés volt. Volt néhány panasza, és nem vállalhatunk kockázatot, főleg nem Luke Shaw-val, mert sok sérülése volt a közelmúltban."

 

"Azért hoztuk le őt, hogy ne legyen belőle sérülés. Meg kell néznünk, hogyan alakul a következő napokban."

 

A változtatás azt jelentette, hogy a Unitednek egy-egy jobblábas játékosa volt a balhátvéd poszton, illetve a bal oldali középső védő posztján, ahol Harry Maguire-t Raphael Varane-nal együtt vetették be.

 

A menedzser elismerte: "Ez nem előnyös. Mindenki ismeri a filozófiámat, hogy Licha Martinez és Luke Shaw, két ballábas [védő] legyen. Emellett Tyrell Malacia sem állt rendelkezésünkre az egész szezonban.”

 

"Szóval végig, végig kompromisszumokat kell kötnünk. És ez nem a mi előnyünkre válik. De ma sikerült, és remélhetőleg Luke-kal sem lesz komoly baj."

 

Shaw ebben a szezonban 14 alkalommal lépett pályára, United-karrierje során pedig összesen 274 alkalommal.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!