Maguire: Soha nem kételkedtünk Hojlund "kivételes tehetségében"

Rasmus Hojlund nemrég formába lendült a Premier League-ben - de Harry Maguire és Manchester Unitedes csapattársai számára soha nem volt kétséges, hogy "kivételes tehetségű" támadójuk el fogja kezdeni szállítani a gólokat. Rengeteget.


Hojlund volt a Vörös Ördögök nagy összegért történt csatárigazolása tavaly nyáron, de annak ellenére, hogy hat Bajnokok Ligája csoportmeccsén ötször tudott eredményes lenni, egészen a Boxing Day-ig kellett várnia, hogy a bajnokságban is gólt tudjon ünnepelni.

 

Azonban most a legutóbbi öt Premier League összecsapásán öt gólnál jár már a dán és Maguire arra számít, hogy a 21 éves csatár neve az előttük álló években állandósulni fog a United gólszerzői között.

 

"Mi láttuk, hogy milyen tehetséggel rendelkezik, mostanra pedig a kapu előtt is minden elkezdett összeállni számára" - kezdte Maguire a Sky Sportsnak.

 

"Mindig tudtuk, hogy ez a pillanat el fog jönni számára, mert ő egy kivételes tehetség. Nagy játékosa lesz ennek a klubnak. Biztos vagyok benne, hogy folytatni fogja a gólgyártást és még ennél is többet láthatunk majd tőle."

 

"Rutinosabb játékosként látjuk, amint a fiatalabb játékosok elkezdik megmászni a csapat ranglétráját - ő pedig ebben a tekintetben nagyon jól áll, az idősebb emberek viszont nem is igazán mérik fel az ő korát megfelelően. Nagy terhet jelent az a vállán, hogy ő a Man Utd első számú csatára."

 

"A sérülések miatt minden mérkőzést a pályán kell töltenie, de az edzésen mi látjuk, hogy milyen munkát végez, milyen tehetséggel van megáldva, fizikálisan mire lehet képes egy ilyen bajnokságban játszva, emiatt pedig tudjuk, hogy sikeres lesz ennél a klubnál."

 

 

A manchesteriek legutóbbi öt tétmérkőzésén Hojlund vezetésével egy fiatalos támadószekció állt össze Alejandro Garnacho (19) és Marcus Rashford (26) társaságában, míg Kobbie Mainoo (18) részvételével egy olyan fotó készült Garnachoról, illetve Hojlundról a West Ham elleni győztes bajnokin, ami már abban a pillanatban ikonikussá vált.

 

Egyértelmű, hogy az utóbbi időszakban a fiatal játékosok kölcsönöztek lendületet a United feltámadásához.

 

 "Nagyon biztató, hogy milyen fiatalok kerülnek ki a klub kötelékéből" - tette hozzá Maguire.

 

"A klubnál egy olyan filozófia épült ki, amelynek köszönhetően a fiatalok bizonyítási lehetőséghez juthatnak és ha élni tudnak vele, akkor a csapatban maradnak, ezt pedig a menedzser is bizonyította. Amióta átvette a csapat irányítását, a fiatal játékosok rengeteget edzenek velünk közösen, ahol ha jól dolgoznak és jó benyomást keltenek, akkor egyre több és nagyobb esélyt kapnak."

 

"Nem számít, hogy mennyire vagy fiatal, ha jól játszol, akkor meg fogod tudni tartani a helyedet."

 

Maguire februárban ismét visszavette helyét a United kezdőcsapatában. A középhátvéd a szezon elején egyértelműen körön kívülre került, de aztán sikerült visszaküzdenie magát, egészen december közepi sérüléséig. 

 

 

Most viszont újra egészséges és miután kapott gól nélküli mérkőzéshez segítette csapatát a West Ham ellen, hathatósan hozzájárult az Aston Villa 2-1-es, idegenbeli legyőzéséhez is, Maguire pedig továbbra is hisz benne, hogy képes lehet csapatát segíteni.

 

Erik ten Hag korábban arra tett utalást, hogy Maguire számára nem igazán megfelelő pozíció, ha a bal oldali belső védő posztján kell szerepelnie, de az angol válogatott bekk Lisandro Martinez West Ham elleni sérülése óta ott szerepel.

 

"A menedzser mindig hitet tesz abbéli filozófiája mellett, hogy a bal oldali belső és szélső védő posztokon is bal lábas játékosnak kell szerepelnie. De ott van például Victor Lindelöf, aki a félidőben kellett hogy beálljon és elfoglalnia a védelem bal szélét."

 

"Nekem nem számít, számomra kényelmes az is, ha bal oldali belső védőt játszom. Ez a menedzser filozófiája, de én biztos vagyok benne, hogy Rapha (Varane) és én tudunk együtt játszani, kapott gól nélküli illetve győztes meccseket lehozni."

 

"Már jó ideje nincs egy összeszokott hátsó négyesünk. Ez pedig nehéz. A sérülésem egy kissé visszavetett engem és csalódást keltő volt nyolc hetet kihagyni, de jó újra felvenni a ritmust."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!