Luton Town 1-2 Manchester United

Tizennégy perc alatt meglőtték a csapatok a góljaikat, utána mindkét fél rengeteg lehetőséget elpuskázott, ám így is nyerni tudott a United.


Hamar megszerezte a vezetést a United, az első percben Casemiro tisztázott saját tizenhatosánál, a labda az ellenfél térfelén pattant le, Bell nagyot hibázott, Hojlund csapott le a labdára, amit egy csel után a kapus mellett a kapuba gurított.

 

A 7. percben manchesteri szöglet szállt a kapu elé, a védelem tisztázott, Garnacho szedte össze a játékszert, amit kapura lőtt, Hojlund mellkasáról megpattant a labda, ami így került a hálóba, máris 2-0 a Vörös Ördögöknek. 

 

A 10. percben Rashford tört kapu felé, két védő között lőtt 17 méterről, fél métert tévedett. 

 

Egyértelmű fölényben játszottak a vendégek, a Lutont nagyon meglepte a két bekapott gól. Sőt, a 13. percben Mainoo passza után Garnacho lövésénél kellett védenie Kaminskinek, hogy ne legyen három gólos a hazaiak hátránya.

 

Ám egy perccel később nem hogy három, hanem már csak egy gól volt a hazaiak hátránya. Chong indult előre, kitette szélre majd visszakapta, kapura fordult és lőtt, a védőkről megpattant a labda, így került Morri elé, aki Onana mellett fejelt a kapuba, 1-2.

 

Az első negyedóra gólzápora után csendesebb időszak jött, leginkább a mezőnyben járt a labda, inkább a hazaiak lábán, de a kapuk nem voltak veszélyben.

 

A 30. percben Maguire adta el a labdát saját tizenhatosa előtt, Barkley tálalt Woodrow elé, aki lőtt, de a védelem szögletre mentett. Hatalmas egyenlítési lehetőség volt.

 

Néhány perccel később Garnacho vesztett labdát saját térfélen, Morris lőtt 21 méterről, a labda centikkel suhant el a bal kapufa mellett.

 

A két lőtt gól után nagyon visszaesett a manchesteriek játéka, a hazai fölény egyre nagyobb lett, több támadás, több lövés szerepelt a Luton neve mellett.

 

Fernandes nagyon gyengén szerepelt az első 45 perc során, de a többi támadó sem sokat tudott tenni az első percek után. A 43. perc újabb esélyt hozott az egyenlítésre a Townnak, kiváló helyről lőhetett szabadrúgát Doughty, de a sorfalba lőtte a játékszert.

 

A ráadás első percében Doughty jutott el lövésig, de centiket tévedett. Közben a sárga lapok után sérülés is nehezítette a manchesteriek dolgát, Shaw ment idő előtt az öltözőbe, helyére Lindelöf állt be.

 

Szünetben változtatott Erik ten Hag, a sárga lappal játszó Casemirót és a bizonytalan Maguire-t hozta le, helyettük McTominay és Evans folytatták.

 

A második játékrész eleje is inkább a Lutonról szólt, a hazaiak játszottak fölényben, sokkal lelkesebben fociztak a kiscsapat játékosai, mint a Vörös Ördögök.

 

A másik kapu először az 57. percben forgott veszélyben, ekkor Rashford átlövésénél kellett nagyot nyújtóznia Kaminskinek. Három perccel később Fernandes növelhette volna csapata előnyét, már elvitte a labdát a kapus mellett is és ellőtte azt, de Lokonga hihetetlen nagyot mentett.

 

Végre éledezett a United, amely a 68. percben Garnacho révén eldönthette volna a mérkőzést, a kapusra vezethette a labdát, kicselezte a portást, de a védők visszatértek és végül elhalt a támadás. Hatalmas lehetőség volt, kár érte.

 

Az utolsó 15 percbe lépve szabadrúgást végezhettek el a hazaiak balról, Evans tisztázott, de jobbról érkezett egy beadás, amit Osho lőtt kapura 7 méterről, Fernandesen erejét vesztette a kísérlet, Onana pedig így össze tudta szedni.

 

A 88. percben is eldönthette volna a mérkőzést a United, Kaminski rossz átadását fülelte le Fernandes, a portugál betört a tizenhatosra, lövése azonban elsuhant a jobb kapufa mellett.

 

Kiizzadt győzelem volt ez, főleg úgy, hogy a 94. percben egy szöglet után Barkley fejese csattant a lécen és úgy jutott ki a játéktérről. Megmenekült az újabb góltól a United.

 

 

Premier League, 25. forduló
Luton Town 1-2 Manchester United
Kenilworth Road

 

Vezette: David Coote

 

Luton: Kaminski - Mengi, Osho, Bell - Chong(Clark 69.), Lokonga, Barkley, Doughty(Berry 82.) - Ogbene, Morris - Woodrow(Townsend 69.)
Nem használt cserék:  Krul, Mpanzu, Nelson, Kabore, Burke

 

United: Onana - Dalot, Varane, Maguire(Evans 46.), Shaw(Lindelöf 45.) - Mainoo, Casemiro(McTominay 46.) - Garnacho, Fernandes, Rashford - Hojlund(Amrabat 86.)
Nem használt cserék: Bayindir, Antony, Diallo, Eriksen, Forson

 

Gólszerző: Morris 14' illetve Hojlund 1', 7'

 

Sárga lap: Woodrow, Townsend, Osho illetve Shaw, Casemiro, Maguire, Mainoo, Lindelöf

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!