Hojlund Premier League-rekordot döntött

Rasmus Hojlund, a Manchester United támadója lett minden idők legfiatalabb játékosa, aki hat egymást követő Premier League-mérkőzésen szerzett gólt, miután a Luton Town elleni meccsen is betalált.


A góllövő szériája az Aston Villa elleni, szép találattal kezdődött még a Boxing Dayen, amikor Erik ten Hag csapata 2-0-s hátrányból fordítva 3-2-re győzött.

 

Miután betegség miatt kihagyta a Nottingham Forest elleni vereséget, a Tottenham, a Wolves és a West Ham elleni újabb gólok következtek, és a korábbi Atalanta-játékos 10 találatig jutott a szezonban.

 

A Villa Parkban Harry Maguire átadásából szerzett találata azt jelentette, hogy múlt vasárnapig ötből ötöt szerzett, a United pedig újabb lenyűgöző győzelmet aratott idegenben.

 

A Kalaposok elleni rangadón Rasmus nem hibázott, és a Luton kapusa, Thomas Kaminski mellett a kapuba lőtt, miután kihasználta Amari'i Bell korai hibáját.

 

A dánnak mindössze 37 másodperc kellett ahhoz, hogy a hálóba találjon - ez volt a United eddigi leggyorsabb Premier League-találata vendégként -, és ezzel megadta az alaphangot a Bedfordshire-ben zajló szórakoztató első játékrésznek.

 

Alig két héttel a 21. születésnapja után Hojlund megelőzte a Newcastle United középpályását, Joe Willockot, és ezzel a legfiatalabb játékos lett, aki féltucat mérkőzésen zsinórban betalált.

 

 

Willock 21 éves és 272 napos volt, amikor nem sokkal az Arsenaltól való átigazolása után a Szarkáknál futballozva elérte ezt.

 

A szurkolók kedvence, Ruud van Nistelrooy 2003 márciusa és augusztusa között 10 egymást követő United-meccsen szerzett gólt, de Jamie Vardy még 2015 novemberében megdöntötte az ő rekordját is, 11 találattal zsinórban.

 

A korábbi támadóink, Eric Cantona és Cristiano Ronaldo is hatszor volt eredményes 1996 márciusa és áprilisa, és 2008 márciusa és áprilisa között, Hojlund pedig csak a negyedik Vörös Ördög, akinek sikerült ez a bravúr. A mérkőzésen aztán egy újabb gólt is szerzett, amikor Alejandro Garnacho lövését bravúrosan érintette, amivel a Vörös Ördögök rövid időre 2-0-s előnybe kerültek.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!