Ratcliffe az Old Trafford jövőjéről

A Manchester United társtulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe szerint a klub jelenleg azt mérlegeli, hogy felújítsák-e az Old Traffordot, vagy egy teljesen új stadionba költözzenek.


A Vörös Ördögök 114 éves múltra visszatekintő otthonának jövője rengeteg szóbeszéd tárgyát képezte az elmúlt évek során, sok szurkoló ugyanis szeretné, ha növekedne a teljes befogadóképessége.

 

Ez a téma természetesen felmerült Sir Jim, klubmédiának szerdán adott interjúja során is, amelyet azt követően vettek fel, hogy kedden este hivatlaosan is bejelentésre került kisebbségi tulajdonszerzése.

 

Ratcliffe elmondása szerint a stadion jövője egyike azon két nyomasztó kérdésnek, amelyekkel különösen szeretne szembesülni.

 

"Ha megnézzük a szerepünket a Manchester Unitednél, akkor két kulcsfontosságú terület van, amelyet orvosolnunk kell" - kezdte a Manchesterhez közeli Failsworth-ben született INEOS vezér.

 

"Az egyik futball szakmai, azaz, hogy milyen a pályán nyújtott teljesítmény, amely mindig is prioritást fog élvezni a Manchester Unitednél."

 

"A második, amely igazán nagy problémája a klubnak és rengeteget beszélnek róla az emberek, az a stadion jelenlegi állapota."

 

 

Sir Jim elismerte, hogy az Old Trafford méretét tekintve továbbra is éllovas az angol klub stadionok körében, de őszinte volt a fejlesztésének szükségességét illetően.

 

"Elismerem, ez egy lenyűgöző stadion, amely egyben a legnagyobb Premier League létesítmény az országban - és csak a Wembley nagyobb befogadúképességű Angliában" - tette hozzá.

 

"De nincs azon a minőségi szinten, amelyet ma elvárnánk a Manchester Unitedtől és a lemaradás egyre nagyobb. Talán 20 évvel ezelőtt még ez volt az etalon, de mára már messze van tőle."

 

A szurkolók már nagyon ki vannak éhezve arra, hogy még több információt kapjanak a következő lépésekről - tekintettel arra, hogy Ratcliffe már korábban arra tett ígéretet, hogy 300 millió fontot szán "az Old Trafford infrastrukturájának fejlesztésére" - Sir Jim pedig arról számolt be, hogy az egyeztetések ezt illetően már meg is kezdődtek.

 

"Meg kell néznünk, hogy miként tudnánk előrébb lépni a stadion és megújítása ügyében, ezt illetően pedig két út áll előttünk: vagy felújítjuk a jelenlegi stadiont, vagy újat építünk. Ez az, amit jelenleg is vizsgálunk."

 

Ezt követően felmerül a kérdés a carringtoni edzőkomplexummal kapcsolatban is, de Ratcliffe kijelentette, hogy az Old Trafford élvez számára mindenek előtt prioritást.

 

"Igen [Carrington is szerepel a gondolatainkban], de szerintem csak az Old Trafford után."

 

"Azt gondolom, hogy Carrington eléggé lenyűgöző létesítmény. Eléggé kedvelem. Úgy értve, hogy nyilván vannak dolgok, amikben lehetne fejleszteni, de nem hiszem, hogy olyan léptékűek, mint amilyenre a stadion esetén szükség mutatkozik."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!