Manchester United 1-2 Fulham

Ezúttal is bebizonyosodott, hogy 10 perc támadójátékkal nem lehet megnyerni egy angol bajnoki mérkőzést, nem is érdemelt győzelmet, de még egy pontot sem ma délután a United, mert hozta ismét az elképzelés nélküli fociját.


Hojlund sérülése miatt bekerült a csapatba a fiatal Forson, így vele már három olyan játékos volt a manchesteri kezdőcsapatban, akik megnyerték a két évvel ezelőtti ifjúsági FA-kupát.

 

Sajnos a hazaiak igencsak átaludták a félidő első felét, semmi veszélyt nem jelentettek a londoniak kapujára, míg a Fulham remek támadásokkal próbált előnyhöz jutni. Főleg Iwobi próbálkozott, de egy szöglet után Muniz fejesénél is védenie kellett Onanának.

 

A 27. perc hozta az első, említésre méltó manchesteri próbálkozást, Garnacho kapott labdát a londoni 16-oson belül Maguire-től, a támadó remekül tekert a hosszú felé, de Robinson kifejelte a labdát.

 

Fél órányi játék után mindkét kapunál jött 1-1 kapufa, előbb Dalot lőtt 21 méterről, majd 12-ről Muniz kísérlete találta el a kapufát. 

 

A korábbi manchesteri, Pereira lövésénél kellett nagyot védenie Onanának, majd a másik oldalon Garnacho kísérlete adott munkát a Fulham kapusának.

 

Az adatok alapján teljesen kiegyenlített félidőt láthattunk, ami semmiképp nem mondható dícséretnek Erik ten Hag csapata számára.

 

Fordulás után a vendégek tűntek veszélyesebbnek, az ő játékukban lehetett azt látni, hogy szeretnének gólt szerezni, míg a Vörös Ördögök alig-alig jutottak el ellenfelük tizenhatosáig.

 

A 65. percben meg is lett az eredménye, egy szöglet szállt a kapu elé, Bassey lövése lepattant csapattársáról, éppen vissza hozzá, újra próbálkozott és ezúttal nem hibázott, közelről a léc alá bombázott, 1-0 a Fulhamnek.

 

Elképesztő, mennyire gyenge teljesítményt nyújtott a United csapatként és egyénenként egyaránt.

 

A 72. percben Fernandes próbálkozott átlövéssel, de nagyon könnyedén védett Leno.

 

Végre kezdett valamit mutatni támadásban is a United, ám ez azzal járt, hogy kinyílt hátul, így a kontrák veszélyesek lehettek. Ilyen ellentámadás futott a 78. percben is, amikor végül Wilson tekert nem sokkal a kapu mellé.

 

A 80. percben hazai szöglet után Maguire fejelhetett remek helyről, de sajnos nem talált kaput a védő.

 

Folyamatosan a Fulham térfelén járt a labda, de minden manchesterin a tanácstalanság látszódott, ráadásul nagyon sok hibával játszott a hazai gárda.

 

A semmiből jött az egyenlítés, már mindenki elöl volt, Fernandes gondolt egyet, kapura lőtt, Leno kiütötte a labdát, de éppen Maguire elé, aki 3 méterről kapuba passzolt, 1-1!

 

A 91. percben McTominay kapott labdát a jobbösszekötő helyén, lövése azonban elsuhant a kapu előtt, társak pedig nem értek oda.

 

Pillanatokkal később Fernandes lövését tolta oldalra Leno, majd Eriksen beadását fejelte kapura Lindelöf, de sajnos gyengére sikeredett.

 

Fernandes ismét tüzelt, Leno kiütötte, Garnacho elől mentett a védelem. Az utolsó perceket nagyon megnyomta a hazai gárda!

 

A 95. percben vendégek kontráztak, Muniz kapott labdát jobbról, fejese elkerülte a kaput szerencsére.

 

Újabb kontra a Fulhamtől, Traore indult el a jobb oldalon, elment Eriksen és Maguire mellett is, remekül játszott Iwobihoz, aki jobbal kilőtte a rövid alsót, Onana mozdulni sem tudott, 2-1 a Fulhamnek.

 

Nem érdemelt győzelmet a manchesteri gárda. Amelyik csapat hazai pályán sokszor alárendelt szerepben volt, az a gárda nem fog három pontot bezsebelni PL-meccsen.

 

 

Premier League, 26.forduló
Manchester United 1-2 Fulham
Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: Onana - Dalot, Varane, Maguire, Lindelöf(Antony 98.) - Mainoo(Diallo 80.), Casemiro(McTominay 53.) - Garnacho, Fernandes, Forson(Eriksen 53.) - Rashford
Nem használt cserék: Bayindir, Kambwala, Evans, Amrabat, Collyer

 

Fulham: Leno - Robinson, Bassey, Adarabioyo, Castagne - Lukic, Reed(Traore 76.) - Iwobi, Pereira(Cairney 68.), Wilson(Diop 81.) - Muniz
Nem használt cserék: Rodak, Tete, Ream, Broja, Ballo-Toure, De Cordova-Reid

 

Gólszerző: Maguire 89' illetve Bassey 65', Iwodi 97'

 

Sárga lap: Maguire, Fernandes illetve Adarabioyo, Pereira, Wilson, Leno, Cairney
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!