Mainoo: Hálás vagyok Ten Hagnak

Kobbie Mainoo a Manchester United játékosaként adott első nagyinterjújában köszönetet mond Erik ten Hagnak azért a fontos szerepért, amelyet a Vörös Ördögök első csapatában való áttörésében játszott.


Ten Hag az első szezonjában - amikor az U21-es csapatban játszott - észrevette Mainooban a potenciált, és gyorsan bevonta őt az első csapat edzésébe, nagyon speciális követelményeket támasztva a fiatalemberrel szemben - mindezt úgy, hogy felgyorsítsa a fejlődését. Felnőtt csapatbeli bemutatkozásra 2023 januárjában került sor.

 

Kobbie a 2023-as nyári túrán is ragyogóan szerepelt, és egy sérüléssel járó időszakot követően novembertől kezdve a csapat állandó tagjává vált, januárban elnyerte a Hónap Játékosa díjat, és egy-egy emlékezetes gólt szerzett a Newport County és a Wolves ellen.

 

Az Akadémia épületében, az U8-asokkal folytatott edzést követően készült interjúnk során Mainoo a közelmúltbeli felemelkedéséről és arról beszélt, hogy a Ten Hag hogyan segítette őt a fejlődésben.

 

“Csak azt akarta, hogy dominánsabb legyek, és mindig kérjem a labdát" - magyarázta Kobbie az ifjúsági csapat riporterének, Harry Robinsonnak nyilatkozva.

 

"És amikor először kerültem fel az első csapatba, azt mondta, hogy erőltetni fog, és így is tett. Mindig többet követelt tőlem, hogy minden játékban részt vegyek, és mindig a labdához jussak."

 

"Annyira segítőkész volt. És aztán mindig irányított engem, ahogy az idősebb játékosokat is, és hajtott, hogy segítsen nekem fejlődni és egyre jobb és jobb lenni. Szóval minden elismerésem az övé."


Ten Hag Mainoo iránti bizalmát jól mutatja, hogy az idei szezonban először ellenséges közegben lépett pályára idegenben: Az Everton ellen a Goodison Parkban és a Galatasaray ellen az Ali Sami Yen Stadionjában. Ezek az ijesztő idegenbeli utazások is a fiatal játékos érettségét mutatták, aki nagyszerű higgadtsággal rendelkezik.

 

 

"Igen, nem a legbarátságosabb helyek" - nevetett Kobbie. "De muszáj volt jó hatást gyakorolnom a menedzserre. Ez volt az első kezdőm, az Everton ellen, és így a lehető legjobban kellett vennem a dolgot. Azt hiszem, nem volt rossz. Egy idegenbeli kezdés, hogy felkészüljek arra, ami jön, azt hiszem. De mindkettőt élveztem. Igen, mindkét hangulat nagyon jó volt, különösen a Galatasaray elleni!"

 

“Csak próbálom játszani a saját játékomat" - folytatja Mainoo. "A szurkolók ott lesznek, bármi is történik. És amikor otthon vagyunk, nyilvánvalóan megpróbálom ezt üzemanyagként használni."

 

"Amikor pedig idegenben vagyunk, azt hiszem, ezt is üzemanyagként használom, mert ha ellened vannak, akkor még jobban akarsz nyerni. Szóval ezt úgy lehet használni, ahogy akarod."

 

Természetesen nem beszélhettünk Kobbie-val anélkül, hogy ne érintettük volna a legutóbbi góljait, és különösen a drámai, győztes gólját a Molineux-ban, amit a hosszabbításban szerzett.

 

Ezt nevezi az eddigi kedvencének, és azt mondja, hogy a "nyugodj meg, nyugodj meg" ünneplés a semmiből jött.

 

"Nyilvánvalóan a Farkasok elleni gól, az őrület volt" - mondja. "Már több százszor megnéztem, úgyhogy mostanra már beivódott! Hogy őszinte legyek, nem gondoltam az ünneplésre vagy bármire. Egyszerűen csak úgy éreztem, hogy jól esett, amikor gólt lőttem. Szép pillanat volt."

 

"Természetesen az a pillanat [a Newport ellen] még mindig különleges. De a Wolves meccs körülményei miatt, hogy 3-3 volt és hosszabbítás, az egy kicsit jobban kiemeli."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!