Munkacsoport alakult az Old Trafford regenerációjának feltérképezésére

Egy munkacsoport hívtak életre Greater Manchester Old Trafford területének megújítási lehetőségeinek felkutatására, amely projekt középpontjában egy világszínvonalú futball stadion fejlesztése áll.


Az "Old Trafford regenerációjáért felelős munkacsoport" a helyi vezetők és országos szintű szakértők segítségével azt fogja vizsgálni, hogy a stadion fejlesztése miként tudja a város egy olyan részének megújulását támogatni, amely gazdag ipari örökséggel és fényes jövőbeli potenciállal rendelkezik, emellett pedig szociális és gazdasági hasznot is hajt a teljes régió számára.

 

A 2012-es londoni Olimpia szervezetőbizottságának egykori elnöke, Lord Sebastian Coe által vezetett munkacsoport által kiértékelésre kerül majd egy országos jelentőségű, válogatott mérkőzések és döntők megrendeézésére alkalmas új stadion megvalósíthatósága, amely a Manchester United modernizált otthonául is szolgálhatna.

 

A munkacsoport tagja még többek között Greater Manchester polgármestere, Andy Burnham, Trafford Tanács ügyvezetője, Sara Todd és a Manchester United egykori csapatkapitánya, Gary Neville is.

 

A Trafford Tanács által gründult Trafford Wharfside Kerettel szinergiában a projekt célja, hogy támogassa a Trafford Park és a Salford Quays partjai közötti terület revitalizációját, illetve az észak-angliai befektetések ösztönzését.

 

Ez a londoni és a dél-angliai nagy sportlétesítmények és események túlkoncentrációját is segítene enyhíteni.

 

Lord Coe  

"Sportkarrierem során láttam, hogy egy stadion milyen potenciállal rendelkezik azt illetően, hogy az erős közösségek gócpontja és egyben a szociális, illetve gazdasági fejlődés katalizátora legyen. Ez egyértelműen igaznak bizonyult a 2012-es Olimpiára, Kélet-Londonban emelt létesítményekre vonatkozóan, most pedig egy hasonló léptékű és ambíciójú projektben gondolkodunk Észak-Angliát illetően. Megtiszteltetés, hogy lehetőségem nyílik a tapasztalataim megosztásával támogatni ezt a hihetetlenül izgalmas projektet."

 

Andy Burnham

"A világ futball egyik legikonikusabb stadionjának fejlesztése segíteni fog a befektetők vonzásában, a munkahelyek teremtésében és olyan új lehetőségek megjelenéséhez fog vezetni, amelyből nem csak Trafford, de a városon túl a régió és még az azon túl lévő területen is profitálni fognak. Greater Manchester évszázadokon keresztül az innováció és a kreativitás gyűjtőhelye volt, a sport pedig kulcsszerepet játszott a múltunk és a jelenünk alakításában. Ez a grandiózus és izgalmas vízió a Old Trafford és a körülötte lévő terület jövőjét illetően egy újabb sikertörténete lehet városunknak, régiónknak."

 

 

Sara Todd

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Manchester Unitednél megerősítették abbéli elkötelezettségüket, hogy történelmi otthonukban, az Old Traffordon maradnak és üdvözöljük annak a lehetőségét, hogy egy világklasszis stadion fejlesztése van kilátásban. A stadion és a szomszédos Trafford Wharfside terület tervezésének előrehaladtával olyan egyedi lehetőség előtt állunk, amely biztosítja, hogy Greater Manchester történelmi jelentőségű "ipari ütőere" valódi átalakuláson átmenve a növekedés és egy új közösség modern találkozási pontja legyen. Mi szeretnénk építeni az ezzel együttjáró szociogazdasági hasznokra, különösen a helybéli lakosokra tekintettel. Elkötelezettek vagyunk, hogy együttműködjünk a klubbal, a helyi lakossággal és más kulcspartnerekkel, hogy ezeket az izgalmas és ambíciózus terveket valóra válthassuk."

 

Gary Neville

"Hihetetlenül szerencsésnek mondhatom magamat, hogy több száz mérkőzésen volt lehetőségem pályára lépni az Old Traffordon, ezeket a lenyűgöző emlékeket pedig senki se veheti már el tőlem. De története során az Old Trafford számtalanszor fejlődött és az egyértelmű, hogy most egy olyan ponthoz érkeztünk el, amikor ismét változnia kell, hogy a Manchester Unitednek olyan stadionja legyen, amilyet a világ legnagyszerűbb klubja megérdemel. Míg a legjobbat akarom Manchester Unitednek, addig ugyanez igaz a környező közösségekre is. Az Old Traffordnak egy olyan stadionnak kell lennie, amelyre egész Greater Manchesterben büszkén gondolhatnak és egyben katalizátorává kell válnia a fenntartható és kohéziós növekedésnek a város egy olyan területén, amely túlzottan hosszú ideig volt elhanyagolva."

 

Sir Jim Ratcliffe, a Manchester United társtulajdonosa

"Ez egy hatalmas regenerációs projekt lehet Greater Manchester számára, amely kulcsszerepet játszott a brit ipar történetében, de ma új befektetésekre van szüksége, hogy újra tündökölhessen. Észak-Nyugat Angliában nagyobb koncentrációja van a nagy, jelentős kluboknak, mint a világon bárhol máshol, még sincs a területnek olyan léptékű stadionja, mint a Wembley, a Nou Camp vagy a Bérnabeu. Ezen saját magunk erejéből nem tudunk változtatni és emiatt fontos ez a munkacsoport, hogy segítsen ebben a száz évenként egyszer felmerülő lehetőség jó kihasználásában."

 

A munkacsoport további tagjai:

  • Duncan Drasdo, a Manchester United Szurkolói Tanácsadó Testületének tagja, a Manchester United Szurkolók Szövetsége (MUST) ügyvezetője
  • Tom Ross, Trafford Tanács vezetője
  • Eamonn Boylan, Greater Manchester közlekedési vállalatának vezetője
  • Anna Bensky, Peel Land társigazgatója
  • Nancy Rothwell úrhölgy, a Manchesteri Egyetem elnöke és alkancellárja
  • Malcolm Press, Manchester Metropolitan Egyetem alkancellárja


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!