Bruno elmondta, miért engedte át a büntetőt

A Manchester United csapatkapitánya, Bruno Fernandes alaposan felvázolta, miért ajánlotta fel a büntetőrúgás lehetőségét Marcus Rashfordnak az Everton elleni második gólunk előtt.


Nyolcas számú játékosunk maga vállalta el az első pontrúgást, hogy megnyissa a gólok sorát a Toffees ellen, miután Jordan Pickfordot elküldte a másik irányba az Alejandro Garnachoval szemben elkövetett szabálytalanság után.

 

De mintegy 24 perccel később a Vörös Ördögök újabb büntetőt kaptak, miután Garnachot ismét faultolták a területen belül, ezúttal Ben Godfrey volt az elkövető.

 

Ezúttal Rashford kapta meg a lehetőséget, és elintézte a dolgokat, megfelelő választ adva ezzel Bruno ajánlatára, amit kapitányunk később az MUTV-nek el is magyarázott.

 

"Nyilvánvalóan, ahogy már sokszor mondtam, több játékosunk is van a büntetőrúgásokra, és van egy listánk az öltözőben" - mondta nyolcas számú játékosunk.

 

"Marcus [Rashford] a második név, mint büntetővégrehajtó, és én több mint magabiztos vagyok, amikor Marcus odaáll, hogy büntetőt rúgjon."

 

"Több mint biztos vagyok benne, hogy ő is ugyanolyan hatást tud elérni, mint én. Az elsőt valóban én lőttem, de úgy éreztem, hogy a másodiknál változtatnunk kell, mert az egy kicsit megmozgatja a kapus gondolkodását."

 

"Másképp kell mozognia, alkalmazkodnia kell egy másfajta büntetőhöz, szóval úgy gondolom, hogy ez volt a legjobb döntés a csapat számára, hogy segítsen nekünk újabb gólt szerezni."

 

"Nem azért, mert nem voltam biztos benne, hogy gólt fogok lőni, mert az voltam, hanem mert beszéltem Marcusszal és megkérdeztem tőle, hogy akarja-e vállalni."

 

"Azt mondta: 'Szívesen elvállalnék egyet', így azt mondtam, 'rajta'."

 

 

A meccs utáni médiainterjúk során Erik is örömmel ismerte el, hogy a Unitednek rengeteg opciója van a 11-es pontról, Brúnón és Rashfordon kívül is.

 

Mivel a Vörös Ördögök még mindig versenyben vannak az FA-kupában, ki tudja, lehetne mozgósítani, ha a szezon vége előtt büntetőkre lesz szükség?

"Ők [Fernandes és Rashford] döntöttek a pályán, több nagyon jó játékos is van a csapatban erre a feladatra" - magyarázta a menedzser.

 

"Bruno az egyik, Rashy a másik, Casemiro, Christian Eriksen. Szóval van több is. Továbbá még mások is."

 

"Ez nagyon jó, ha van ilyen a csapatodban, és ha ilyen hirtelen két különböző opciód is van, akkor nehezebb dolga van az ellenfél kapusának."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!