Ten Hag: Örülünk, hogy Evans itt van

Az Everton elleni szombati, 2-0-s győzelem után Erik ten Hag elmondta, miért örül annak, hogy Jonny Evans a Manchester United csapatának tagja ebben a szezonban.


A tapasztalt középhátvéd lenyűgözően segítette a Unitedet abban, hogy kapott gól nélkül hozza le a meccset, és visszatérjen a győztes útra az Old Traffordon, a játékos pedig álló ovációban részesült a pályáról való távozásakor, amikor a 89. percben Willy Kambwala váltotta őt.

 

Az akadémián végzett Evans - aki nyolc év távollét után nyáron csatlakozott a klubhoz - megbízható bástyája volt Ten Hagnak, és eddig idén összesen 24 alkalommal lépett pályára.

 

Jonny rendszeresen biztos teljesítményt nyújtott hátul, amikor bevetették, és a menedzser is nagyra értékelte a rendelkezésre állását egy olyan szezonban, amelynek során a Vörös Ördögöknek sérülések miatt gyakran kellett változtatniuk a védelemben.

 

"Ó, igen, nagyon [lenyűgözött]" - mondta Ten Hag Evansről az Everton-meccs utáni sajtótájékoztatón.

 

"Nagyon örülünk, hogy leigazoltuk az ötödik középhátvédet, mert általában azt kérdezik tőlem: 'Miért van öt középhátvéd a csapatban?' De látjátok, nagyon örülünk, hogy ezt megtettük."

 

"Látjátok az egész szezonban nyújtott teljesítményét, ő egy nagyon fontos játékosa ennek a csapatnak. [Ő] mindig ott lesz, amikor szükség van rá, és jó teljesítményt nyújt."

 

 

Evans gyakran szerepelt baloldali középhátvédként, ezt az űrt kellett betölteni a 2023/24-es szezon nagy részében - Lisandro Martinez távollétében -,de az északír a szombati meccsen a védelem közepének jobb oldalán kezdett, Raphael Varane-nal párban.

 

A páros a múlt hétvégi, manchesteri derbin fordítva kezdett, és Ten Hag kifejtette a váltás mögötti gondolatot az Everton ellen, amikor erről kérdezték a meccs utáni sajtótájékoztatón.

 

"Ez taktikai kérdés, ma már az elejétől így állta fel" - magyarázta a menedzser.

"Néha cserélnek a mérkőzés során, ma inkább Raphael volt a bal oldalon, Jonny a jobb oldalon. Meccsről meccsre cserélhetünk, sok dologtól függ, hogy miért tesszük ezt."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!