Ferdinand és Rooney: A szurkolóknak kulcsszerepük lesz a Liverpool ellen

Rio Ferdinand és Wayne Rooney meg van győződve arról, hogy a Manchester United szurkolóinak komoly szerepük lesz a vasárnapi, Liverpool elleni FA-kupa negyeddöntőn.


A visszaszámlálás megkezdődött a várva várt mérkőzésig, és mint mindig, most is garantáltan forró lesz a hangulat, amikor ősi riválisunk a városba látogat.

 

A United eltökélt szándéka, hogy az idei szezonban a végsőkig eljusson a sorozatban, és a játékosok kétségtelenül táplálkozni fognak a szurkolóink tüzéből az Old Traffordon.

 

Csak Erik ten Hag regnálása alatt számos olyan alkalom volt, amikor a szurkolóink közvetlenül befolyásolták a csapat eredményét, és a Liverpool elleni tavalyi Premier League-győzelem csak egy emlékezetes példa erre.

 

A klublegendák, Ferdinand és Rooney úgy vélik, a közönségnek lesz beleszólása a hétvégi mérkőzésbe, és különösen akkor, ha a csapat képes lesz előnybe kerülni.

"A szurkolóknak óriási szerepük van" - mondta Rio. "De ugyanakkor mindig szoktunk erről beszélni, 'figyeljetek, az első öt percben le kell támadni őket'. Wayne és Carlos Tevez, el tudjátok képzelni, ők néha olyanok voltak, mint a ketrecbe zárt állatok, mielőtt elkezdődött a meccs. Aztán mindannyian mögéjük álltunk."

 

"Aztán ezek a srácok a stadionban nem tudnak mást tenni, mint sikoltozni és kiabálni, mert látják, amit látnak. Szeretem azt hinni, hogy ez volt az egyik legjobb dolog a csapatunkban, ez a munkamorál az elején, hogy mindenkit magunk mellé állítsunk, és aztán végigvigyük."

 

"Ez energiát, energiát, energiát ad. Érzed, hogy képes vagy a plusz métert megtenni, ez adja azt az energiát, hogy olyasmit is megtegyél, amit máskor nem feltétlenül tennél meg."

 

Rooney egyetért azzal, hogy a csapat energiája az első sípszótól kezdve létfontosságú lesz, és nem csak a labdával kapcsolatban, hanem a Liverpool nyomása és visszaszorítása során is - amit Vörös Ördögként olyan jól csinált.

 

"Úgy gondolom, hogy csapatként vagy játékosként megteremtheted ezt [az energiát]" - mondja. "Akár egy középcsatár, aki nekimegy egy hátvédnek, megteremtheted ezt, és a szurkolók nem hülyék. Látják, hogy a játékosok keményen dolgoznak, és ez az, ami feldobja a szurkolókat."

 

"Néha nem minden a szórakoztató futballról szól, hanem arról, hogy a szurkolók látják, hogy hajlandóak futni és keményen dolgozni a csapatért."

 

 

Rooney megannyi felejthetetlen hangulatot élt át ikonikus United-karrierje során, és már a legelején, a Fenerbahce elleni legendás debütálásakor is a Bajnokok Ligájában.

De egy másik európai kupameccsre mutatott rá, amikor a kiemelkedő alkalomra gondolt.

"Természetesen a nagy meccseken és a nagy európai kupameccseken is, ott is érzed" - mondta Wayne. "Az AC Milan elleni meccsről beszéltünk korábban, a Bajnokok Ligája elődöntőjéről, amikor 3-2-re nyertünk. Az egy olyan meccs volt, ahol érezted, hogy a szurkolók a kapu felé húznak."

 

"És nyilvánvalóan a végén megszereztük a győzelmet! Vannak bizonyos meccsek, ahol a hangulat és a szurkolók, még ha nem is gondolnák, hogy számítanak, mégis számítanak."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!