O'Shea: Mi lehet a United előnye?

John O'Shea reméli, hogy a Manchester United ki tudja használni a Liverpoolra utóbbi időben nehezedő komoly megterhelést, amikor a csapatok vasárnap az FA-kupa negyeddöntőjében találkoznak.


A Mersey-partiak még mindig reménykednek abban, hogy Jürgen Klopp utolsó menedzseri szezonjában megszerezhetik a Premier League, FA-kupa, Ligakupa és az Európa-liga példátlan "négyesét".

 

A United szombati, Everton elleni 2-0-s győzelme óta kétszer játszottak, és O'Shea ezt jelölte meg lehetséges előnyként a hétvégén.

 

Az FA-kupa természetesen az utolsó esély Erik ten Hag csapatának arra, hogy ebben a szezonban is trófeát szerezzen.

 

"Nézd, ez egy nagy meccs, egy nagyon nagy meccs" - mondta O’Shea az MUTV-nek múlt pénteken, az Everton látogatása előtti rendezvényen.

 

"Bármikor, amikor a Liverpool ellen játszunk, az egy hatalmas meccs, de emellett, tudod, ez egy igazi esély arra, hogy megnyerjünk egy nagy trófeát.”

 

"Azt hiszem, a játékosok magabiztosak lesznek, mert nézd meg a támogatást, amit az Old Traffordról kapnak a Liverpool ellen, de azzal is tisztában vannak, hogy a Liverpoolnak vannak olyan játékosai, akik veszélyeztetni tudnak."

 

"Szóval ez lehet a United nagy esélye, hogy trófeát nyerjen."

 

"A Liverpool nyilvánvalóan még több fronton is harcol, így talán egy kicsit kevésbé lesz koncentrált. Remélhetőleg a United ki tudja használni ezt."

 

O'Shea korábbi United-csapattársai, Rio Ferdinand és Wayne Rooney szerint a szurkolóknak "óriási szerepük lesz" vasárnap.

 

Az ideiglenes ír szakvezető pedig egyetért ezzel, és úgy véli, hogy a megnövekedett számú vendégszurkoló segít majd jobb hangulatot generálni.

 

 

"Igen, azt hiszem, az FA-kupa miatt egy kicsit nagyobb számban lesznek jelen, nem igaz? Szóval nézd, erre számíthatunk, és remélhetőleg ez jobb hangulatot eredményez."

 

"És remélhetőleg a United szurkolók is reagálnak erre, és biztos vagyok benne, hogy a játékosok is reagálnak majd."

 

Bár Mason Mount és Aaron Wan-Bissaka a héten visszatért az edzésekhez, valószínűleg mindkét csapatból hiányozni fognak kulcsjátékosok.

 

A Unitednél többek között Lisandro Martinez és Luke Shaw biztosan nem léphet pályára, míg Kloppnak Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold és Diogo Jota nélkül kell beérnie.

 

Ez lehetőséget adhat a fiatalabb játékosoknak, véli O'Shea.

 

"Azt hiszem, hét vagy nyolc komolyabb sérültjük volt, és nyilvánvalóan jó néhány fiatalt játszattak" - tette hozzá.

 

"De nézd, Erik ten Hag is rámutathat arra a tényre, hogy a Unitednél is komoly sérülései voltak néhány nagyon fontos játékosnak. Tehát a mérleg egyensúlyban van."

 

"Úgy gondolom, hogy a Liverpool lenyűgöző volt abból a szempontból, hogy ragaszkodtak a fiataljaikhoz, és volt önbizalmuk, hogy kitartsanak mellettük, míg a Unitednek nyilvánvalóan bővebb kerete van ebben az értelemben, néhány idősebb játékossal kiegészülve."

 

"Ebben a szezonban is lehetőséget adunk néhány fiatalabb játékosnak, kiemelve Kobbie Mainoo-t. Ő volt a főszereplő, és remélhetőleg a Liverpool ellen is ő lesz a főszereplő."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

FA-kupa negyeddöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!