Mainoo nem hasonlítható Seedorfhoz

Erik ten Hag úgy véli, hogy a labdarúgók összehasonlítása nem igazságos, mivel mindegyiküknek megvan a saját identitása és stílusa.


A Manchester United menedzserét egy nemzetközi televíziónak adott interjúban arról kérdezték, tisztában van-e azzal, hogy egyesek a tinédzser Kobbie Mainoo-t az ex-holland válogatott Clarence Seedorfhoz hasonlítják.

 

A United-legenda Rio Ferdinand az egyik szakértő, aki ezt az összehasonlítást tette, miután a most 47 éves játékos ellen játszott a Bajnokok Ligájában.

 

Seedorf kiemelkedő karriert futott be többek között az Ajax, a Real Madrid és mindkét milánói klub színeiben, és 87 válogatott meccset játszott Hollandia színeiben.

 

 

Ten Hag meg van győződve arról, hogy saját nevelésű középpályásunk tovább fogja építeni saját profilját, miközben igyekszik fenntartani ígéretes formáját a Vörös Ördögök középpályáján.

 

"Szóval szerintem soha, de soha ne hasonlítsuk össze a játékosokat más játékosokkal" - hangsúlyozta Erik. "Soha. Mert Kobbie Mainoo, de más játékosok is a saját identitásukat építik."

 

"Ne hasonlítsd össze senkivel.  Ezek az ő képességei, ezek rá jellemzők. És ez annyira Kobbie Mainoo, hogy semmi köze más játékosokhoz."

 

"Természetesen tanulhat más játékosoktól, különösen olyan nagyszerű játékosoktól, mint amilyen Clarence Seedorf volt. De Kobbie Mainoo az Kobbie Mainoo. Nagy potenciál van benne, és egészen biztos vagyok benne, hogy nagy karriert fog befutni."

 

Mainoo kezdett a legutóbbi mérkőzésünkön, az Everton ellen 2-0-ra megnyert Premier League-meccsen az Old Traffordon.

 

Az akadémiáról érkező játékos a közönség szívből jövő ovációját kapta, amikor lecserélték, és reméli, hogy megtarthatja a helyét a vasárnapi, nagy érdeklődéssel várt FA-kupa negyeddöntőben a Liverpool ellen.

 

A bajnokságban kezdett az Anfielden elért gól nélküli döntetlen alkalmával, és megmutatta, hogy megvan benne a temperamentum ahhoz, hogy kezelni tudja a hétvégén várhatóan forró hangulatot.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!