Csapathírek a Liverpool elleni kupameccs előtt

Erik ten Hagot a Carringtonban tartott hivatalos sajtótájékoztatóján csapatával kapcsolatos terveiről kérdezték az újságírók.


A holland menedzser egy keménynek ígérkező, ősi rivális Liverpool elleni FA-kupa negyeddöntőre készíti fel fiait. A Mersey-partiak még három fronton is harcban állnak a végső sikerért, miután a Ligakupát már begyűjtötték Jürgen Klopp utolsó kispadjukon eltöltött szezonjában.

 

A Unitednél minden tőlük telhetőt meg fognak tenni azért, hogy a világ legrégebbi kupasorozatban már ne legyenek érdekeltek a liverpooliak, amely fontos lépés lenne ahhoz, hogy a 2015/16-os szezont követően újra a magasba emelhessék a győztesnek járó trófeát, amely történetük során a 12. ilyen alkalom volt.

 

Ten Hag számára éppen időben érkező pozitív hír, hogy Harrry Maguire, Aaron Wan-Bissaka és Rasmus Hojlund is edzettek már pénteken.

 

Bár ez még nem garancia arra, hogy a meccsnapi keretben is számításba vehetőek lesznek, Erik abban reményedik, hogy mindhárom megbízható teljesítményt nyújtó játékosára számíthat.

 

"Egy jó hét áll mögöttünk" - kezdte újságírók kérdésére válaszolva. 

 

"Mindegyik említett játékos [Maguire, Wan-Bissaka és Hojlund] visszatérhetett az edzőpályára. Részben a hét elején, részben pedig a mai napon. A legutóbbi gyakorláson mindhárman részt vehettek már."

 

"Szerintem bevethetőek lesznek. Holnap lesz még egy edzésünk. Majd meglátjuk, hogy miként sikerült regenerálódniuk máról holnapra. De a helyzet jól néz ki."

 

 

Lisandro Martinez szolgálatával továbbra sem számolhat menedzsere, de el fog utazni az argentin válogatottal az Amerikai Egyesült Államokba, hogy velük folytassa térdsérüléséből való felépülését.

 

Izom rándulás miatt nem lesz számításba vehető Altay Bayindir sem, Tom Heaton azonban újra egészséges.

 

Tyrell Malacia, Luke Shaw és Anthony Martial játékára még hosszú távon nem számíthat a csapat, de Mason Mount már egyre több lépést tesz abba az irányba, hogy november óta először ismét a pályán lehessen.

 

A csapat ifjú szélsője, Omari Forson az utóbbi hetekben sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre és Jonny Evans is kisebb prolbémával küzd.

 

"Szóval Tom Heaton is visszatérhetett közénk" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Ami szintén nagyon jó, hogy Mason Mount egész héten velünk együtt készülhetett, a hét első felében még csak részben. Majd megkezdhette a teljes értékű edzésmunkát is, szóval jól alakul a helyzete."

 

MANUTDFANATICS.HU KÖZÖS MECCSNÉZÉS: VS. LIVERPOOL

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

FA-kupa negyeddöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!