Rashford, a nagy meccsek embere

Soha nem fogjuk megtudni, hogy a VAR vasárnap a rendes játékidő utolsó másodperceiben érvénytelenítette-e volna Marcus Rashford lövését, ami tönkretette volna a fergeteges ünneplést.


Azt viszont tudjuk, hogy tízes számú játékosunk - akin látszott a kín és a teljes csalódottság, amikor Christian Eriksen labdáját követően a befejezés a távoli kapufa mellé csúszott - nem hagyta, hogy ez hatással legyen rá.


Marcus ugyanis újra és újra bebizonyította, hogy igazi nagypályás játékosa gyermekkori klubjának, a Manchester Unitednek.
A topcsapatok ellen elért eredményei önmagukért beszélnek, és a Scott McTominay okos passza utáni higgadt befejezés 3-3-ra alakította az eredményt, és lehetővé tette, hogy mindannyian örüljünk az FA-kupa negyeddöntő legcsodálatosabb pillanatának.

 

Ma nyolc évvel ezelőtt, tinédzserként készült első rangos manchesteri derbijére, és győztes góllal fémjelezte azt, amikor Joe Hart mellett elsütötte a labdát.


Természetesen Premier League-debütálásakor kétszer is betalált az Arsenal ellen. Ez a fiatal srác nyilvánvalóan nem udvariaskodott az ellenféllel, de vessünk egy pillantás azokra a csapatokra, akik ellen a legtöbb gólt szerezte, mert nagyon tanulságos.


A tabella élén álló Leicester City mögött a Liverpool (7), Arsenal, Chelsea, Manchester City, Tottenham (mindhárom 6) áll.

 

Ő az, aki az előző szezonban a Newcastle United elleni Ligakupa-döntőben is a hálóba talált, és miután az évforduló óta újra formába lendült, számíthatunk rá, hogy ismét kulcsfigurává válik a futball nagyszínpadán, amikor a jövő hónapban a Coventry City elleni FA-kupa-elődöntőre kerül sor a Wembleyben.

 

A Vörös Ördögök számos nagy meccsének sztárja volt a múltban, Mark Hughes az egyik, aki ennek kapcsán eszünkbe jut, és Wayne Rooney, aki minden idők legjobb góllövője, rendszeresen feliratkozott a góllövőlistára, nos, nagyjából mindenki ellen. Rashy azonban mostanra már megelőzte őt a legnagyobb riválisunk, a Liverpool ellen szerzett gólok tekintetében, még ha a manchesteri derbin szerzett találatokat illetően öt góllal le is van maradva.

 

 

A Vörös Ördögök színeiben szerzett 131 góljával Rashford a nagyszerű Tommy Taylorral egy szintre került a 15. helyen az összesített listán. Közeledik a 400. mérkőzéshez a United színeiben minden sorozatban. Mindezek a tények és számok a háttérben dübörögnek.


A fontos most az, hogy Rashy a szezon kritikus szakaszában beinduljon, és segítsen Erik ten Hag csapatának elérni a céljaikat. A menedzser a múlt héten minden, a csatár jövője körüli bizonytalanságot eloszlatott, és egyértelművé tette, hogy mennyire hatékony fegyver.


Néhány játékos összeomlott volna a rendes játékidőben a Stretford End előtt kihagyott kései lehetőség után. Ehelyett sokatmondó hozzáállást mutatott a hosszabbítás 30 percében. Ahogyan az is rendkívül lenyűgöző volt, ahogyan csapata a hátrányt ebben az időszakban győzelemre váltotta, ehhez pedig kellett Marcus egyéni karaktere és elszántsága, ami elismerést érdemel.

 

Remélhetőleg a jó formát az angol válogatott hétvégi, Brazília elleni barátságos mérkőzésére is át tudja vinni.

 

Továbbra is szükségünk van rá, hogy ráérezzen a gólszerzés ízére a Wembleyben.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!