Melyik brazil volt Mainoo példaképe?

Kobbie Mainoo lesz a Manchester United legfiatalabb játékosa, aki Brazília ellen pályára léphet Anglia színeiben, ha szombaton a dél-amerikaiak ellen lehetőséget kap.


Az akadémián végzett játékost eredetileg a Háromoroszlánosok U21-es válogatottjába hívták be a mostani válogatott szünetre, de hétfőn felkerült a szeniorok közé.

 

A 18 éves Mainoo reméli, hogy a Brazília és Belgium elleni barátságos mérkőzéseken már szerepet kap Gareth Southgate csapatában.

 

Ha Kobbie valóban pályára lép a Selecao ellen a hétvégén, illik megemlíteni, hogy az egyik játékos, akit kisgyermekként bálványozott, egy világszerte elismert klasszis a világnak arról a részéről.

 

"Felnőttként Ronaldinho volt az" - mondta a középpályás, amikor az akadémiánk U8-as csapatával folytatott beszélgetés során a példaképéről kérdezték.

 

A Barcelona és az AC Milan korábbi támadója, Ronaldinho híresen közel állt ahhoz, hogy 2003-ban a Unitedhez szerződjön, miután 2002-ben Brazíliával diadalmaskodott a világbajnokságon.

 

 

A 2005-ös Aranylabdás iránti csodálata ellenére a stockporti születésű Mainoo ugyanúgy felnézett az ikonikus Vörös Ördögökre is, ahogy erre a BBC-nek nemrégiben adott interjújában is utalt.

 

"Azt mondanám, hogy [Wayne] Rooney" - mondta.

 

"Szeretem [Paul] Scholes-t is, és Eric Cantonat is. Kicsit korábban szerepeltek, mint én, de még mindig tudom értékelni őket."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!