Mainoo kezdett az angol válogatottban

A Manchester United középpályása, Kobbie Mainoo kedden először lépett pályára Anglia válogatottjában kezdőként, mivel Gareth Southgate a Belgium elleni, Wembleyben rendezendő mérkőzésen a kezdőcsapatba nevezte.


A Háromoroszlánosok Ivan Toney és Jude Bellingham góljainak köszönhetően 2-2-es döntetlent értek el, Youri Tielemans kétszer is betalált az első félidőben Domenico Tedesco csapata számára. A United játékosa, Marcus Rashford nem lépett pályára.

 

Kobbie egész 74 percig imponálóan teljesített, mielőtt végül a Tottenham játékosa, James Maddison váltotta, és a WhoScored.com szerint 47 passzkísérletéből 42 volt sikeres, összességében 89 százalékos volt a passzpontossága az estén.

 

A csapatkapitány, Declan Rice partnere volt a középpályán, Mainoo pedig tovább profitált az elmúlt hetekben tett erőfeszítésekből.

 

Kobbie hatása nem maradt észrevétlen a csapattársai előtt sem, Jude Bellinghamet kérdezték a 18 éves játékos teljesítményéről.

 

"Jó volt ma este" - mondta a Real Madrid középpályása a Channel 4-nek. "Tudom, milyen nehéz tud lenni, amikor nagy a felhajtás, és az emberek nyomást gyakorolnak rád."

 

"Ő egy briliáns játékos, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű karriert fog befutni a Manchester Unitednél, és remélhetőleg az angol válogatottban is."

 

 

Brondbyben a United duója, Christian Eriksen és Rasmus Hojlund is a kispadon kezdett a dánoknál, akik 2-0-ra verték Feröert.

 

Pierre-Emile Hojbjerg nyolc perccel a mérkőzés kezdete után nyitotta a gólok sorát, Eriksen pedig Mohamed Daramy-nak adott gólpasszt, bebiztosítva ezzel a győzelmet.

 

Rasmus Hojlund a záró szakaszban csatlakozott a csatársorhoz, így 11-re növelte válogatott szerepléseinek számát.

 

Diogo Dalot portugál válogatottja 2-0-ra kikapott Szlovéniától, Adam Gnezda Cerin és Timi Elsnik is a vendégek hálójába talált a második félidőben. A United jobbhátvédje, Diogo Dalot végig veszélyeztetett a portugál jobboldalon, de nem tudott segíteni Roberto Martinez csapatának abban, hogy áttörje a kemény szlovén védelmet.

 

Scott McTominay is megízlelte a vereséget, méghozzá Skóciával: Conor Bradley első félidőben szerzett találatával Észak-Írország 1-0-s győzelmet aratott a Hampden Parkban.

 

Facundo Pellistri - akit a Unitedtől a Granadának adtak kölcsön - kezdett Uruguay színeiben, amikor a La Celeste 2-1-es vereséget szenvedett Elefántcsontparton.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!