Chelsea 4-3 Manchester United

Kétgólos hátrányból felállt és fordított a United, ám a ráadásban két gólt kapva kikapott.


Ez a mérkőzés sem úgy indult, ahogy Erik ten Hag eltervezte, hiszen már a 4. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat. Jobb oldalon futott a támadás, a labda középre került, Gallagher érkezett, aki 11 méterről lőtt a kapuba.

 

A 8. percben Antony próbálkozott a 16-oson kívülről, de a kapus könnyedén fogta a kísérletet. Másodpercekkel később Mudryk is hasonló távolságról kísérletezett, Casemiro beleért a lövésbe, a labda szögletre ment.

 

A 18. percben Mudryk tálalt Cucurella felé, Antony próbált szerelni, ez nem sikerült, viszont büntetőt sikerült összehoznia a brazilnak. Palmer állt a labda mögé és magabiztosan értékesítette a 11-est.

 

A hátrány sem nagyon ébresztette fel a vendégeket, akiken teljes enerváltság volt észlelhető.

 

A 28. percben könnyen lehetett volna 3-0 is, ha Jackson nem ad kicsit hosszú átadást Mudryknak, aki így kisodródva tudott csak lőni és csak oldalhálót talált.

 

Végre valami! Már annak is lehet örülni, amikor Mainoo egy ígéretes lövéssel kaput talál. Igaz, hogy középre ment a próbálkozás, Petrovic biztosan hárított.

 

Caicedo nagyon rossz átadással éppen Garnachot hozta helyzetbe, aki kapura tört és magabiztosan lőtt a kapus mellett a kapuba. Szépített a United!

 

A 38. percben Fernandez került helyzetbe, Onana nagyot védett, majd Wan-Bissaka takarított a kapu előteréből. A szögletet Onana összeszedte, majd indította is a társakat, akik szép támadást vezettek, Antony átívelt a bal oldalra, Garnacho Dalot elé tálalt, aki középre ívelt, Fernandes érkezett a hosszú és remekül fejelt a kapuba, 2-2!

 

Már a ráadás perceiben járt a mérkőzés, amikor a Chelsea ellentámadása ment végig, Gallagher lövése azonban a kapufáról visszapattant a mezőnybe. Nagy szerencséje volt a Unitednek!

 

Nem indult jól a meccs, de ez a Chelsea nem egy világverő gárda és még egy ilyen nagyon gyenge focival is ki tudott egyenlíteni a United.

 

Jól kezdte a második játékrészt a vendégcsapat, az első percekben a hazai tizenhatosnál járt a labda és két lövés is szállt a Chelsea kapujának irányába, de gól nem született. 

 

A középpályás védekezés, mint olyan, ezen időszakban csak maximum a nincs szóval együtt volt használható egy mondatban, mert mindkét csapat könnyedén robogott át saját büntetőterületétől az ellenfél tizenhatosáig.

 

Az 52. percben szép hazai támadást zárt le Evans hatalmas blokkja, nagyon kellett, hogy a csereként beállt védő menteni tudott Fernandez kísérleténél. Nem sokkal később Jackson bombáját öklözte ki Onana.

 

Folytatódott a rohanás egyik kaputól a másikig, de a játékosok rossz döntések sorozatát meghozva az újabb gól elmaradt, miközben a lövések száma már a harmincat is elérte úgy, hogy még nem játszottak 60 percet a gyepen.

 

Az 57. percben Disasi adta el a labdát saját térfélen, Hojlund mehetett kapura, de a védő beérte és szögletre mentett, javítva hibáját.

 

Szomorú, de a csereként beállt Evans-t is le kellett cserélni sérülés miatt, már nem sok belső védője maradt a csapatnak.

 

A 67. percben Rashford indította Antony-t, aki zseniálisan ívelt Garnacho elé, a fiatal támadó okosan oldotta meg a helyzetet, a kapus mellett a hálóba juttatta a játékszert, ezzel 0-2-ről megfordította az összecsapás állását a manchesteri alakulat.

 

Ment előre a Chelsea, Palmer próbálkozott többször is, de Onana a helyén volt.

 

Nem volt már meg a lendület a hazaiak játékáben, miközben a United játékosok tudták kezelni az ekörül kialakult helyzetet.

 

Hihetetlen! Már semmi támadóereje nem volt a Chelsea-nek, ám a 97. percben Dalot elsodorta Maduekét a vendégek tizenhatosán belül, amiért a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A VAR vizsgálta az esetet, de maradt az ítélet. Palmer állt a labda mögé, magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 3-3.

 

Nem volt még vége, ment előre a United, majd labdaszerzés után kontrázott a Chelsea, óriási szereléssel mentett Maguire, majd szögletet lőhetett a londoni gárda, Palmer kapott labdát, kapura lőtt, McTominay mellkasán megpattant a labda, ami a kapuban kötött ki.

 

Elképesztően sok hibával tarkított meccsen szinte kézben volt a győzelem, de a Chelsea fordítani tudott és megnyerte a találkozót. 


  


Premier League, 31. forduló 
Chelsea 4-3 Manchester United
Stamford Bridge

 

Vezette: Jarred Gillett

 

Chelsea: Petrovic - Gusto(Gilchrist 75.), Disasi(Chalobah 75.), Badiashile, Cucurella - Caicedo(Chukwuemeka 71.), Fernandez - Palmer, Gallagher(Madueke 89.), Mudryk(Sterling 71.) - Jackson
Nem használt cserék: Bettinelli, Casadei, Silva, Tauriainen

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Varane(Evans 46.(Kambwala 66.)), Maguire, Dalot - Casemiro(McTominay 75.), Mainoo - Antony, Fernandes, Garnacho(Mount 85.) - Hojlund(Rashford 66.)
Nem használt cserék: Heaton, Amrabat, Diallo, Eriksen

 

Gólszerző: Gallagher 4', Palmer 19', 99' (mindkettő 11-es), 101' illetve Garnacho 34', 67'

 

Sárga lap: Gusto , Fernandez

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!