Manchester United 2-2 Liverpool

Hátrányból felállt és fordított a United, de nem sikerült megszereznie a három pontot.


Szakadó eső várta a csapatokat Manchesterben, ahol a hazaiak védelme már a szezon során a 26. összeállításban kezdte a találkozót.

 

Azt a találkozót, amelyet a United már a 2. percben Hojlund révén góllal kezdett, ám sajnos les miatt érvénytelenítették a találatot.

 

A következő percben Szoboszlai rázta le védőjét, majd remek lövést indított el a Onana kapujára, a kapus azonban védeni tudott.

 

Az jól látszott, hogy inkább a liverpooliak járatták a labdát, a United próbált ellentámadásokkal operálni, ám nagyon kevés alkalma volt rá.

 

A 18. percben Robertson nagyszerű beadása jutott középre, Szoboszlai érkezett, de kapu mellé lőtt.

 

A félidő felénél szögletet lőhetett a Pool, a középre ívelt labdát megfejelte Nunez, a labda a hosszún érkező Diaz elé került, aki közelről a kapuba lőtt, 1-0 a vendégeknek.

 

Négy perccel később egyenlítési lehetőséget szalasztottak el a Vörös Ördögök. Fernandes a liverpooli térfél közepéről végzett el szabadrúgást, felívelte Casemirónak, aki középre bólintott, de a labdájáról mindenki lemaradt, Hojlund járt talán legközelebb.

 

A 33. percben kontrát vezetett a Pool, Diaz tette ki jobbra a labdát, Salah egyből lőtt, Onana szögletre tolta a labdát. A védekezés sokadjára nem működött jól a manchesterieknél.

 

Két perc múlva Dominik passzolt Nuneznek, a támadó a tizenhatosról próbált a hosszú felsőbe tekerni, de pár centit tévedett.

 

A 42. percben könnyedén 0-2 lehetett volna. Rashford idétlenkedett saját tizenhatosán belül, Bradley elvitte a labdát mellette, majd Diazhoz gurított, aki egyből lőtt, Dalot blokkolt.

 

Nem csak a 0-2 lett volna kínos, hanem az is az volt, hogy amíg a Liverpoolnak már 14 lövése volt, addig a manchesterieknek még egy sem!

 

Az utolsó percben ismét egy remek támadást vezettek a vendégek, Szoboszlai tálalt Bradley elé, a védő lövését Wan-Bissaka blokkolta.

 

Liverpooli vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőkbe. Teljesen megérdemelt volt a vendégek vezetése, ten Hag gárdája szinte semmit nem nyújtott támadásban.

 

Fordulás után is a Poolnak volt előbb lehetősége, Robertson beadását Maguire tisztázta a kapu előteréből, Nunezhez került a játékszer, a csatár lövését azonban Maguire blokkolta kiválóan.

 

Az 50. percben végre lövése volt a hazaiaknak, de kellett ehhez egy óriási hiba Quansah-tól is, aki eladta a labdát a félpályánál, Fernandes szerezte azt meg, látta, hogy Kelleher kint állt a tizenhatoson, egyből kapura lőtt és be is talált, 1-1!

 

Két perccel később Garnacho lövése pattant meg a védőn, szöglet lett belőle. A sarokrúgás után Maguire próbált fejelni, Rashford szedte össze a játékszert a hosszún, beívelése nagyon veszélyes volt, de tisztázott a védelem.

 

Az 55. percben kontrázott a Pool, Salah gurrított Diazhoz, aki a hoszún érkező Nunezt játszotta meg, a csatár hozta atőle sokszor megszokottat, óriási helyzetben még csak kaput sem talált.

 

A 67. percben fordított a United! Hátul passzolgattak a Vörös Ördögök, majd Casemiro indította Mainoo-t, aki a bal szélre passzolt Garnachonak, az argentin befelé indult el, majd a mögötte felfutó Wan-Bissakát játszotta meg. Az angol beadás helyett laposan gurított Mainoo-hoz, a középpályás háttal a kapunak átvette a labdát és fordulásból a hosszú felsőbe tekert, óriási gólt lőtt a fiatal! 2-1 a Unitednek!

 

Hét perccel később Hojlund indult kapu felé, Garnacho futott mellette és kapta is a labdát tőle, lövését azonban védte Kelleher.

 

Hosszú idő után volt komolyabb feladata Onanának, aki Gomez lövésénél védett a 77. percben. Két perccel később Diaz került nagy helyzetbe, Onana védett, a kipattanót Salah lőtte kapu fölé közelről.

 

A 82. percben Elliott tört be a tizenhatosra, Wan-Bissaka csúszott, de a játékost érte el, Anthony Taylor büntetőt ítélt. Salah állt a labda mögé és magabiztosan gurított a kapu jobb oldalába, 2-2.

 

Az utolsó percek leginkább a manchesteri védekezésről szólt, folyamatosan a kapu előtt kellett tisztáznia valakinek. 

 

Hét perc ráadás következett.

 

A 94. percben Robertson fejese kötött ki a manchesteri kapu előtt, Diaz érkezett, de kapu fölé bombázott.

 

A Unitednek is volt esélye a 3-2-höz, Antony lőtt kapura, de Kelleher könnyen hárított.

 

Még egy lövés jött Elliott részéről, de Onana védett, maradt a 2-2. Az első félidő után azt mondhatjuk, ez jó eredmény, de a második félidőben talán a hazaiak játszottak egy kicsivel jobban. 

 

 

Premier League, 31. forduló
Manchester United 2-2 Liverpool    
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Maguire, Kambwala, Dalot - Casemiro, Mainoo(Mount 85.) - Garnacho(Amrabat 80.), Fernandes, Rashford(Antony 66.)  - Hojlund
Nem használt cserék: Bayindir, Amass, Diallo, Eriksen, Forson, Ogunneye

 

Pool: Kelleher - Bradley(Gomez 66.), Quansah, van Dijk, Robertson - Mac Allister, Endo(Elliott 69.), Szoboszlai(Jones 66.) - Salah, Nunez(Gakpo 69.), Diaz
Nem használt cserék: Adrian, Danns, Gravenberch, Konate, Tsimikas

 

Gólszerző: Fernandes 50', Mainoo 67' illetve Diaz 23', Salah 84'(11-es)

 

Sárga lap: Kambwala, Onana, Mount, Casemiro illetve Bradley, Jones

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!