Bruno mérföldkőhöz érkezett

Bruno Fernandes távoli egyenlítő gólja a Manchester United vasárnapi, Liverpool elleni mérkőzésén több szempontból is különleges pillanatot nyújtott.


Erik ten Hag csapata az első félidőben egyértelműen a gyengébbik csapat volt az Old Traffordon, és Luis Diaz gólja után úgy mentünk a szünetre, hogy Alejandro Garnacho érvénytelenített próbálkozásán kívül mást nem is csináltunk.

 

A Mersey-partiak a folytatást követően gyorsan vissza akarták állítani a vezetésüket, de Jarell Quansah rosszul megtervezett passzára kapitányunk lecsapott, és visszaadta a hitet az Álmok Színházában.

 

Fernandes a kezdőkörön belül volt, amikor a labdára ráfutott, és csak egy pillanatra volt szüksége, hogy felmérje a lehetőséget, és a kapus Caoimhin Keller felett a hálóba emelte azt.

 

 

Ez volt Bruno 10. gólja a szezonban, és a kapitánynak ez egyben egy United-mérföldkövet is jelentett.

 

Nyolcas számú játékosunk befejezése az 50. gólját hozta a Premier League-ben, alig több, mint négy évvel azután, hogy a lisszaboni Sportingtól ideköltözött.

 

Fernandesnek 154 mérkőzésre volt szüksége, hogy elérje ezt a teljesítményt, és a mindig megbízható középpályás mindössze öt mérkőzést hagyott ki, amióta csatlakozott, mindegyiket eltiltás vagy betegség miatt.

 

Bruno mindössze a 12. Vörös Ördög lett, aki elérte a félszázas határt a liga 1992-es átnevezése óta, csapattársai, Marcus Rashford (83) és Anthony Martial (63) szintén tagjai az 50-es klubnak.

 

Wayne Rooney messze az élen áll, 13 éves pályafutása alatt 183-szor talált be a United színeiben, de Ryan Giggs, Paul Scholes és Cristiano Ronaldo is három számjegyű gólt szerzett.

 

Fernandes mindössze a negyedik középpályás, aki elérte a mérföldkövet, de David Beckham (62 gól 265 meccsen) is megtette ezt.

 

Bruno immár ötödik egymást követő szezonjában szerzett kétszámjegyű gólt a Vörös Ördögök színeiben, az ezt megelőző négy teljes szezonjában 12, 28, 10 és 14 alkalommal volt eredményes.

 

A következő cél a 75 gól elérése a Unitedben.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!