Bournemouth 2-2 Manchester United

Kétszer egyenlített a United, de többre nem futotta egy nagyon gyenge teljesítményt követően.


A hazaiak kezdték magabiztosabban a mérkőzést, sokkal támadóbb felfogással játszottak Kerkezék, mint a United. A 6. percben a manchesteri tizenhatosnál szereztek labdát a piros-feketék, remekül passzolgattak, de végül a védelem menteni tudott Solanke elől.

 

Szép lassan a csapatok eljutottak oda, hogy a kapukra semmi veszélyt nem jelentettek a játékosok. A két tizenhatos között játszottak a gárdák, a védelmek folyamatosan megoldották az előttük adódott feladatokat.

 

A 16. percben Onana felívelését a félpályánál elvesztették a csapattársai, Solanke vezethette a labdát Kambwalára, aki csetlett-botlott, a csatár pedig 17 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 1-0 a Bournemouthnak.

 

Két perccel később Rashford került az ellenfél öt és felesére, de lövése csak oldalhálót ért. A túloldalon Kerkez ment el védője mellett, lövését Onana védte biztosan.

 

A 21. percben Sinisterra támadott, Dalot folyamatosan hátrált, a szélső eltolta a labdát mellette, lövése centikkel suhant el a hosszú kapufa mellett.

 

Az első félóra végén Christie-nek volt két próbálkozása, előbb távolról a kapu fölé lőtt, majd egy szép támadás végén Sinisterra átadását lőtte kapura, ami után Onana hárított.

 

A 31. percben Rashford tette ki a szélre a labdát Garnachonak, aki a tizenhatoson belül középre gurított, Fernandes 9 méterről ballal kísérletezett, nem is rosszul, a léc alá bombázta a játékszert, 1-1!

 

Nem sokáig maradt a döntetlen, a 36. percben egy baloldali támadás végén Kluivert tört befelé, Kambwala ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, mellette lőtt a támadó a kapuba, 2-1 a hazaiaknak.

 

A félidő 43. percében Smith beadását Kerkez fejelte kapura, a felső léc mentette meg a Unitedet az újabb góltól.

 

A ráadás utolsó percében Kerkez beadása találta meg Kluivertet üresen a manchesteri tizenhatoson belül, Onana óriásit védett, maradt a 2-1.

 

A ráadás ráadásában Fernandes kísérletezett 20 méterről, Neto csak nézte a labdát, ami a keresztlécről pattant a pályán kívülre.

 

Nem sok újdonságot láthattunk a Vörös Ördögöktől, sajnos a Bournemouth is több lehetőséggel büszkélkedhetett ellenfelénél, mint ahogyan mostanában szinte mindig így van, ha a United játszik valakivel.

 

Erik ten Hag cserélt a szünetben, a nem igazán éles Garnacho helyére Diallo állt be, bár ha az argentin játékosra azt írtuk, hogy nem volt igazán éles, ugyanezt a többi támadó esetében is meg lehetne jegyezni.

 

Továbbra is a hazaiak tűntek biztosabbnak, a helyzetek is tőlük jöttek, de nem sikerült újabb gólt szerezniük, pedig Kluivert és Solanke is próbálkozott.

 

A 63. percben a semmiből kapott esélyt a United. Mainoo lövése Christie-ről Smith kezére pattant, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. Fernandes állt a labda mögé és biztosan gurított a bal asló sarokba, 2-2!

 

A meccs utolsó negyedére kicsit felpörgött a United, feljebb lépve többet járt ellenfele térfelén, mint korábban. De az ismét elkeserítő volt, hogy 75 perc során 17 lövést kapott a csapat, míg csak hétig jutott el.

 

Aarons ment el két ember mellett majd lőtt, de nem találta el a kaput, maradt a 2-2. Az utolsó percek megint a vendégek térfelén zajlottak inkább.

 

Casemiro tört be a tizenhatosra, de végül mentett a hazai védelem, nem sokkal később Diallo lövése kerülte el a kaput.

 

Hat perc ráadást mutatott a játékvezető, amely leginkább hazai szögletekről szólt, majd a 95. percben Christie ment kapu felé, Kambwala állt elé szabálytalanul, a játékvezető tizenegyest ítélt, de a VAR kellett az ítélet megerősítéséhez. A videózás után a játékvezető módosította az ítéletet, szabadrúgás következett közvetlenül a tizenhatos vonala előtt. Unal állt a labda mögé, a sorfalról szögletre pattant a játékszer.

 

Maradt a 2-2, ami talán a manchesteriekre nézve volt kicsit hízelgő, az ellenfél megint többet tett a győzelemért, mint mostanában szinte minden összecsapáson.

 

 

Premier League, 33. forduló
Bournemouth 2-2 Manchester United
Vitality Stadium

 

Vezette: Tony Harrigton

 

Bournemouth: Neto - Smith(Aarons 70.), Zabarnyi, Senesi, Kerkez - Cook, Christie - Sinisterra(Kelly 39.), Kluivert(Unal 76.), Ouattara(Faivre 70.) - Solanke
Nem használt cserék: Travers, Billing, Dacosta, Hill, Scott

 

United: Onana - Dalot, Kambwala, Maguire, Wan-Bissaka - Casemiro, Mainoo(Mount 78.) - Garnacho(Diallo 46.), Fernandes, Rashford - Hojlund
Nem használt cserék: Bayindir, Amass, Amrabat, Eriksen, Forson, Ogunneye, Wheatley

 

Gólszerző: Solanke 16', Kluivert 37'illetve Fernandes 31', 65'

 

Sárga lap: Senesi, Christie, Cook, Neto
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!