Manchester United 4-2 Sheffield United

Kétszer is hátrányban volt, végül 4-2-re nyert Erik ten Hag csapata.


A 29. forduló elhalasztott bajnokiját pótolták a csapatok. A hazaiak kezdtek jobban, már a 30. másodpercben nagyot kellett védenie Foderinghamnek, aki Dalot távoli lövését tolta a léc fölé.

 

Komoly labdabirtoklási fölény szögletekig vezette a Unitedet, miközben a vendégek próbáltak volna kontrázni. 

 

Sajnos az megint jól látszott, hogy a manchesteriek a kapura ezúttal sem voltak igazán veszélyesek, az első negyedóra végén Garnacho próbálkozását lehetett a legnagyobb lehetőségnek nevezni, de a kapus biztosan hárított.

 

A félidő felénél végre komoly esély adódott a Vörös Ördögök előtt, Garnacho került óriási ziccerbe, a tizenegyes pont környékén tolt még a labdán, a lövését azonban elképesztő védéssel tolta oldalra a vendégek kapusa.

 

Antony is felébredt, két lövéssel is próbálkozott, de egyiket blokkolták, másik pedig elkerülte a kaput.

 

A 31. percben Hojlund kapott remek átadást Eriksentől, de a lövése nem fogott ki a kapuson, maradt a 0-0. Ez az eredmény ekkor már kezdett erősen hízelgő lenni a sheffieldiek számára, akik még kevesebbszer találkoztak a játékszerrel, mint a mérkőzés elején.

 

Foderingham élete formájában játszott, a 33. percben Fernandes lapos centerezése találta meg üresen Mainoot, aki okosan gurított, de a hálóőr leért és óriásit védett. De ha nem tette volna, akkor sem lett volna gól, hiszen Fernandes lesen volt.

 

A 35. percben a semmiből megszerezte a vezeetést a Sheffield! Onana adta el a labdát, Bogle kapura tört és a kapus mellett lőtt a hálóba. Tipikus...

 

Négy perccel később Fernandes kísérleténél védett magabiztosan a vendégek kapusa. 

 

A 42. percben Fernandes szabadrúgását Garnacho szedte össze a hosszún, az argentin remekül ívelt a kapu elé, Maguire csúsztatása pedig a hálóban kötött ki, egyenlített a United!

 

Még a szünet előtt megszerezhette volna a vezetést a hazai alakulat. Felívelt labdát Hojlund tette le Garnachonak, aki jól lőtt, ám Foderingham földöntúli bravírral hárított.

 

Fordulás után kissé álmosan kezdett a hazai gárda, ami megbosszulta magát, hiszen az 50. percben újra a vendégek szereztek vezetést, ezúttal Brereton Diaz révén, aki Osborn beadását lőtte közelről a kapuba.

 

Az 56. percben egy felívelt labdát Holgate elvétett, Dalot került óriási helyzetbe, de Trusty el tudta pöckölni a játékszert Diogo elől. Hatalmas mentés volt.

 

Manchesteri szöglet után Dalot kotorta a labdát a kapuba, de előtte már fújt a játékvezető, hiszen Maguire elleni szabálytalanság miatt büntetőt ítélt. Fernandes állt a labda mögé és magabiztosan lőtt a kapuba, 2-2!

 

A 67. percben centik választották el az újabb vezetéstől a Sheffieldet. Brereton Diaz lövése megpattant Maguire-en, Onana elment már a hosszú saok irányába, a labda azonban így pont a rövid felé pattant, szerencsére elkerülte a kaput a játékszer.

 

Kicsit lecsendesedett a találkozó, aztán a 81. percben a semmiből jött a hazai vezetés. Fernandes kapott labdát és úgy gondolta, 27 méterről kapura teker, nem is tévesztett célt, nagyszerű találattal vette be a kaput.

 

Négy perccel később újabb találatot ért el a United. Dalot ívelt Fernandes elé, aki középre ívelt, Hojlund érkezett és közelről a kapuba lőtt, 4-2!

 

Szabadrúgásból Hamer próbálta közelebb hozni csapatát a döntetlenhez, de nem sikerült neki.

 

Próbált szépíteni a vendég alakulat, de a védelem jól állt a lábán és szögletre tudott menteni több alkalommal is.

 

Végre egy olyan mérkőzést láthattunk, mely alatt olykor szép játék is előkerült és bár a kapott két gól sok, de szerencsére ezúttal négyet sikerült lőni és megszerezni a 3 pontot.

 

Premier League, 29. forduló
Manchester United 4-2 Sheffield United
Old Trafford

 

Vezette: Mike Salisbury

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Casemiro, Maguire, Dalot - Eriksen(McTominay 64.), Mainoo(Amrabat 91.) - Antony(Diallo 55.), Fernandes, Garnacho - Hojlund(Wheatley 91.)
Nem használt cserék: Bayindir, Amass, Forson, Jackson, Ogunneye

 

Sheffield: Foderingham - Holgate, Ahmedhodzic, Trusty - Bogle(Norwood 78.), Hamer, Arblaster, Osborn, Brooks(Vini Souza 46.) - Brereton Diaz, Archer(McAtee 62.(Osula 87.))
Nem használt cserék: Grbic, Slimane, Larouci, Hampson, Curtis

 

Gólszerző: Maguire 42', Fernandes 61', 81', Hojlund 85' illetve Bogle 35', Brereton Diaz 50'

 

Sárga lap: Holgate

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!