Wheatley reakciója az őt ért megtiszteltetésre


A 18 éves támadót Erik ten Hag a szerda esti, Sheffield United ellen 4-2-re megnyert Premier League-győzelem alkalmával az utolsó pillanatban csereként küldte pályára.

 

Wheatley - aki a közeli Stockportban született - a klub 250. játékosa lett, aki az akadémián végzett, mivel a gólszerző Rasmus Hojlundot váltotta az Old Traffordon.

 

Ethan a Bournemouth elleni bajnoki döntetlen alkalmával már a cserepadon ült, és vasárnap is ott kapott helyet, amikor az FA-kupa elődöntőjében legyőztük a Coventry Cityt.

 

"Nem igazán, nem!” - válaszolta, amikor az MUTV műsorvezetője megkérdezte tőle, hogy megfelelően feldolgozta-e már a pillanatot. „Még a Wembley óta is... még semmi sem jött át igazán!"

 

"Ez egy nagyszerű klub, hatalmas múlttal, különösen az akadémia. Megtiszteltetés, hogy debütálhatok. És a 250-es szám is egy kis extra."

 

Wheatley debütálása egy figyelemre méltó 24 órát koronázott meg: a 84-es számú játékosunk tagja volt annak az U18-as csapatnak, amely kedden a Manchester City ellen Premier League Kupa-döntőt nyert.

 

Azon a mérkőzésen a félidőben lecserélték Harry Amass és Louis Jackson mellett, akiket Erik ten Hag a legutóbbi meccseken szintén nevezett a keretbe. Akárcsak Habeeb Ogunneye-t, aki a döntő második félidejében játszott.

 

Wheatley a döntőben megmutatta képességeit a befejezést illetően, amikor az első félidőben kétszer is remekül talált be a 2-1-es győzelem alkalmával.

 

"Egyszerűen csak úgy éreztem, hogy be kell találnom, és szerencsére be is ment" - mondta.

 

"Nyilvánvalóan nem sokkal később lőttem még egyet, és ez elég volt ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. Azt hiszem, ez az első Premier League Kupa, amit ez a klub megnyert, úgyhogy ez nagyszerű érzés."

 

 

A továbbiakban köszönetet mondott az edzőknek és a stábnak, miközben visszatekintett a személyes fejlődéssel teli évre.

 

"Adam Lawrence, Colin Little, az egész stáb, sőt még az elemzők is: ők mind segítettek nekem az egész szezon során."

 

"Az előző szezonban egy kicsit megálltunk. Nem tudtam annyit fejlődni, amennyit szerettem volna. Ebben a szezonban a pályán maradhattam, és dolgozhattam azon, hogyan használjam a testemet, és ezeken a kis technikai dolgokon is, és a meccsek előtt beszélgettem az edzőkkel."

 

"Úgy érzem, hogy az elmúlt hetekben minden a helyére került, és sokkal magabiztosabbnak érzem magam a játékommal kapcsolatban."

 

Ez az önbizalom majdnem kifizetődött a legnagyobb színpadon is, amikor Wheatley egy jól időzített szerelés miatt nem tudta megszerezni első gólját.

 

Elárulta, hogy Bruno Fernandesnek - aki két góllal és egy assziszttal a Vörös Ördögök kiemelkedő teljesítményét nyújtotta az estén - volt egy terve.

 

"Oldalra húzott, és azt mondta: 'Kilenc percem van, hogy megpróbáljak gólt rúgatni veled'!"

 

"Szóval én csak próbáltam helyzetbe kerülni, de sajnos nem jött a gól, de remélhetőleg hamarosan jönni fog."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!