A 250. akadémista debütált a felnőtt csapatban

Amikor Ethan Wheatley szerda este pályára lépett a Manchester United színeiben a Sheffield United ellen az Old Traffordon, ő lett a 250. akadémista, aki bemutatkozott a klub első csapatában.


Ez a mérföldkő egy kilenc évtizedes, a saját nevelésű tehetségek fejlesztése iránti töretlen elkötelezettségre épül, amely több, mint 4254 olyan első csapatbeli mérkőzésre nyúlik vissza, amelyeken az akadémián végzett játékosok szerepeltek.

 

Wheatley volt a hatodik akadémista, aki Erik ten Hag irányítása alatt debütált. Ebben a szezonban a saját nevelésű játékosok az első csapat összes játékpercének mintegy 26 százalékában játszottak, és a gólok mintegy 60 százalékában szerepet vállaltak.

 

A ma is aktív, volt akadémisták - köztük Tom Heaton, Jonny Evans, Marcus Rashford, Scott McTominay, Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo, Willy Kambwala és Omari Forson - egy olyan gazdag örökséget gyarapítanak, amely a klub identitásának középpontjában áll azóta, hogy 1931-ben Tom Manley lett az első akadémiai játékos, aki a Manchester Unitedben játszott.

 

Duncan Edwards, Bill Foulkes, Bobby Charlton, Nobby Stiles, George Best, Norman Whiteside, Mark Hughes, Ryan Giggs, Gary Neville, David Beckham, Paul Scholes és Darren Fletcher azok közé a végzősök közé tartoznak, akik a Manchester Unitedben értek el nagy sikereket, míg mások egyéb helyeken futottak be sikeres karriert.

 

 

Erik ten Hag azt mondta: "A Manchester Unitednél mindenki nagyon büszke lehet arra, hogy ennyi minőségi és karakteres játékost neveltünk ki, akik képviselhetik ezt a hihetetlen klubot."

 

"Carringtonban mindannyian felelősséget érzünk azért, hogy a Busby-bébik, vagy a 92-es évfolyam örökségére építsünk. Ethan a legújabb példa arra, hogy ez a folyamat jól működik."


"A lehetőség mindig nyitva áll majd azok előtt, akik megfelelő tehetséggel és győztes hozzáállással rendelkeznek, hogy magukra húzzák a vörös mezt."

 

Nick Cox, az Akadémia igazgatója elmondta: "Gratulálunk Ethan-nek ehhez a fantasztikus teljesítményhez, amely egyben mérföldkő a klub számára is."

 

"Az ifjúságfejlesztés a Manchester United életének fontos része, amely a klub történetének minden nagyszerű pillanatát végigkíséri, és az Akadémia játékosainak és munkatársainak minden új generációjának felelőssége, hogy ezt folytassa.  

 

"Köszönettel tartozunk annak a sok tehetséges edzőnek és látnok klubvezetőnek, akik hozzájárultak ehhez a mérföldkőhöz, köztük James W. Gibson, Walter Crickmer, Jimmy Murphy, Sir Matt Busby és Sir Alex Ferguson. A színfalak mögött pedig számtalan ember van, a megfigyelőktől a felszereléssel foglalkozó személyzetig, a pályán dolgozóktól a szakácsokig, a sofőröktől a tanárokig, akik létfontosságú szerepet játszanak abban, hogy fiatal játékosaink maximálisan kiaknázhassák a bennük rejlő lehetőségeket."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!