Ten Hag magyarázata a dupla cserére

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elmagyarázta annak az okát, miért cserélte le Kobbie Mainoot és Rasmus Hojlundot is, amikor a Vörös Ördögök a vezetőgól megszerzéséért fáradoztak a Burnley ellen.


Az Old Trafford közönsége negatívan reagált a páros lecserélésére, különösen Mainoo-éra, akik helyett Amad és Scott McTominay lépett pályára.

 

Akkoriban gólnélküli volt a mérkőzés állása és bár Antony révén sikerült a hazaiaknak magukhoz ragadniuk a vezetést, a Bordók a rendes játékidő utolsó perceiben nagy segítséget kaptak, amikor a VAR közbeavatkozására büntetőt ítéltek számukra egy Andre Onana által Zeki Amdouni ellen elkövetett szabálytalanság miatt. A tizenegyest a sértett értékesítette, amely eredményeként két értékes ponttal kevesebbet tudtak a manchesteriek otthon tartani.

 

Mivel egy igen fárasztó héten vannak túl, a menedzser így boldogan magyarázta meg változtatásait, ugyanis hat nappal ezelőtt még a Coventry City ellen szerepeltek az FA-kupa elődöntőjében, majd a hét közben a Sheffield Unitedet is vendégül látták a bajnokságban.

 

"Amit a közönség nem ért meg, hogy ő [Mainoo] egy 19 éves srác, aki első szezonját tölti a Premier League-ben" - kezdte Ten Hag.

 

"Ez volt a harmadik meccs egy héten belül, nekünk pedig menedzselnünk kell a terhelését. Nem akarjuk, hogy megsérüljön. A tavalyi évben két komoly sérüléssel is bajlódott. Látható, hogy kezd fáradni. Szeretném megvédeni őt."

 

"Természetesen, amikor Scottot behoztuk, a mérkőzés még nagyon nyílt volt, intenzív játék folyt és az egész pályán egy-az-egy elleni küzdelmek szemtanúi lehettünk. Kobbie elfáradt, Scott pedig frissességet tudott hozni a játékunkba. Nagyon jól játszott, sokat mozgott és folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelet középen."

 

 

Hojlundnak is több sérüléssel kellett megbirkóznia ebben a szezonban, amely számára is az első a Premier League-ben.

 

"Nekem menedzselnem kell a csapat fáradtságát, de ezzel egy időben, természetesen mérkőzéseket is kell nyernünk" - tette hozzá a holland szakember már a mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

"Ez az elsődleges, nekem pedig látnom kell, hogy a mérkőzésen mire van szükség. Abban a pillanatban nekünk mindenek előtt frissességre. De emellett taktikai szempontból olyan játékosra is, aki képes elöl megtartani a labdát és kreatív, mint Amad."

 

"Tehát ezért cseréltem le őket és ez volt a megfelelő döntés. Látható volt utána, hogy profitálni tudtunk ezekből a változtatásokból. Scott beállításával frissességet kölcsönöztünk a csapatnak akkor, amikor nagyon nyílt volt minden. Ő nagyon jó az ilyen helyzetekben és képes remekül érkezni a kapu elé. Ez pedig meg is történt. Győztes helyzetbe is kerültünk. Mi három meccset játszottunk egy hét alatt, míg a Burnley több napot is pihenhetett, így teljesen logikus volt lehozni olyan játékosokat, akik még fiatalok, első szezonjukat töltik a Premier League-ben, a sérülés veszélyről nem is beszélve."

 

"Rasmus Hojlundnak több sérülése is volt már a szezon során. Kobbie is küzdött különböző problémákkal. Szóval nem akartam, hogy újra megsérüljenek. Védtem őket. Tehát több oka is volt annak, hogy lecseréltem őket, de megértem a szurkolókat, ők a pályán akarják látni azt, ahogyan ezek a játékosok megcsillogtatják képességeiket és hozzájárulnak a csapat sikeréhez. Én megértem ezt, de nekem el kell látnom a feladatomat és abban ez volt a megfelelő döntés."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!