Megtartja Cleverleyt és Welbecket a United

Sir Alex Ferguson miután megerõsítette, hogy mindketten maradnak a Manchester Unitedben a következõ szezonra, elárulta, megérzése szerint Tom Cleverley követi majd Danny Welbecket az angol felnõtt válogatottba.


A 20 éves Welbeck azt kövöetõen debütálhatott márciusban a Háromoroszlánosok mezében, hogy egy éves sunderlandi kölcsöndiõszaka alatt 21 mérkõzésen 6 gólt szerzett.

 

Hasonlóban reménykedhet Cleverley, aki szintén csak profitálhatott az Old Traffordtól távol eltöltött idõszakából, amikor is sikerült segítségével bentmaradnia a Wigan Athleticnek, amelyben a csapat menedzsere, Roberto Martinez szerint hathatós szerepe volt a középpályásnak is.

 

Mindkét játékos esetében felmerült, hogy a 2011/2012-es idényt is valahol kölcsönben töltik majd, ám ennek egyértelmûen ellenkezõjét jelenthette a szakértõk számára, hogy mindkét játékos csatlakozott a Vörös Ördögök Amerikában edzõtáborozó keretéhez.

 

Bár valószínûleg egyikük sem számíthat jövõre állandó szerepre a Premier League bajnokcsapatánál, Sir Alex Ferguson szerint saját fegyvereik maguk ellen fordítását jelentené, ha újra kölcsönadnák õket.

 

"Nem fognak újra kölcsönbe kerülni" - kezdte a skót menedzser.

 

"Az, ha egy játékost kölcsön adunk, az csak is egy célt szolgál; folyamatosan boldogok és elégedettek maradjanak, azáltal, hogy játéklehetõséget kapnak."

 

"Az õ korukban azonban ebbõl mi nem igen profitálnánk, ugyanis csak a többi klub jutna elõnyhöz azáltal, amit mi is ki tudnánk használni."

 

"Megszerzett tapasztalataik alapján jelenleg a megtartásuk számunkra a legjobb opció."

 

Cleverleynek biztosan nem lesz könnyû dolga, ha a felnõtt csapat kezdõjéhez akar közel kerülni, ugyanis olyan középpályások alkotják jelenleg a United keretét, mint Anderson, Michael Carrick, Darren Fletcher, Ji-Sung Park, Ryan Giggs, és az egyelõre még a csapathoz tartozó Darron Gibson.

 

 

Azonban Ferguson magabiztos azt illetõen, hogy a 21 éves játékos hamarosan felnõtt válogatott lesz, csakúgy, mint Welbeck.

 

"Welbeck már angol válogatott játékos" - tette hozzá.

 

"Õ egy kivételes tehetség. De Cleverley is hamarosan az angol válogatott mezében fog játszani."

 

"Napjaink modern, és intelligens futballistái közé tartozik. A mozgása, és ahogy észreveszi az elõtte megnyíló területeket igazán kimagasló a fiatal játékosok között. Boldogok vagyunk, hogy mindkettejüket a csapatnál tudhatjuk."


 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!