Antony csodálja a United legendás szélsőit

A Manchester United támadója, Antony azt mondja, a Vörös Ördögök korábbi szélsőit, például Cristiano Ronaldot és David Beckhamet tanulmányozza, hogy saját játékát fejlessze.


21-es számú játékosunk szombaton az Old Traffordon, a Burnley elleni 1-1-es döntetlen alkalmával megszerezte a United egyetlen gólját, okosan lőtte el a labdát Arijanet Muric mellett, és ezzel vezetést szerzett Erik ten Hag csapatának.

 

Annak ellenére, hogy Zeki Amdouni kései büntetőjével pontot mentett a vendégeknek, a korábbi Ajax-játékos végig remek formában volt.


Antony második félidei gólja volt az első a Premier League-ben ebben az idényben, miután márciusban a Liverpool elleni FA-kupa-negyeddöntőben is betalált.
A brazil még mindig csak 24 éves, de szeretne tovább fejlődni, és a többi szélsőtől merít inspirációt a saját játékának fejlesztéséhez.

 

"Mindig is figyeltem Cristiano Ronaldot, ő sokat játszott itt a szélen" - kezdte 21-es számú játékosunk.


"Mindig is nagyon szerettem [Lionel] Messit is, és Neymart, ők az a három játékos, akiket mindig is követtem."

 

"Sokat játszottam Beckhammel a videojátékokban, nemrég pedig megnéztem a dokumentumfilmjét, és sokat tanultam belőle. Ő olyan valaki, aki inspirált engem. Már eddig is tiszteltem és csodáltam őt, és a sorozat megtekintése után ez a csodálat még inkább nőtt. Ő egy olyan játékos, akit gyerekkorom óta követek, és ahogy az előbb mondtam, sokat tanultam abból, hogy nemrég megnéztem a dokumentumfilmjét."

 

Természetesen az Antony által említett szélsőjátékosok nagyon különböző képességekkel rendelkeznek.


A brazil szélső Ronaldo mellett játszott a Unitedben, de a portugál ikon ekkorra már nagyon is átalakult dinamikus szélsőből befejezővé. Antony szerint a bálványai között a képességeknek ez a változatossága kedvez a fejlődésének.

 

"Vannak gyorsabb játékosok, mint Cris, és más típusúak, mint Beckham is, olyan játékosok, akik jobban mozgatják a szálakat a játékban, és nagyon jó pontrúgásokkal szolgálnak ki."

 

 

"Vannak különböző típusú játékosok és különböző játékstílusok. Ahogy korábban is mondtam, mindkét típusból próbálok tanulni, a gyors játékosoktól és Beckham technikájából és intelligenciájából is."

 

Egy szélső munkája már nem csak a támadó harmadról szól, a védekező munkabírás is kulcsfontosságú tulajdonság, amelyet a menedzserek, a csapattársak és a szurkolók is értékelnek.

 

Antonyban ez bőségesen megvan, és mivel a Unitedben szeretne továbblépni, a szélső eltökélt szándéka, hogy a legjobbját nyújtsa. "A futball sokat változik, és ha ma egy nagy klubnál, a Unitednél játszol, akkor ezt a munkát el kell végezned" - mondta. "Támadás, vagy védekezés, számomra személy szerint egyáltalán nem probléma, a lényeg, hogy a csapat nyerjen."

 


"Már számtalanszor elmondtam: a csapatért és a klubért fel kell áldoznod magad, és ez számomra nem jelent problémát. Fontos, hogy ne csak az FA-kupában teljesítsünk jól, hanem a Premier League-szezont is nagyon jól fejezzük be."

 

"Ez az, amiért dolgoztam, és nagyon jól érzem magam, felkészültem minden lehetőségre."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!