Ten Hag: Tavaly megpróbáltuk Kane leigazolását

Erik ten Hag megerősítette, hogy a Manchester United a tavaly nyári átigazolási időszakban megpróbálta leigazolni Harry Kane-t.


A Vörös Ördögök első számú célja az előző idényt követően egy csatárral történő erősítés volt és ahogyan arról több sajtótermék is beszámolt, a Unitednél próbára akarták tenni a Tottenham Hotspur ellenállóképességét Harry Kane kapcsán, aki akkori szerződése utolsó évébe lépett Londonban.

 

Az angol válogatott csapatkapitánya azonban egy több, mint 100 millió euros üzlet keretében a Bayern Münchenhez szerződött. A United pedig végül az Atalanta játékosára, Rasmus Hojlundra csapott le, aki ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 38 mérkőzésen 14 alkalommal tudott eredményes lenni.

 

A United korábbi védőjének, Gary Neville-nek és a Sky Sportsnak nyilatkozva Ten Hag most arról beszélt, örül, hogy a manchesteriek meg tudták szerezni a dán támadót, de azt kihangsúlyozta, a 21 éves játékosnak még időre van szüksége és nem szabad Kane-hez hasonlítani.

 

"Döntéseket kellett hoznunk az olyan tehetségek kapcsán, mint Rasmus Hojlund. Volt egy olyan csatár, aki már eddig is bizonyított, szerződtetni is akartuk, de nem tudtuk megtenni. Ezt követően szálltunk harcba Hojlundért, mert ő nagy tehetséggel rendelkezik" - kezdte.

 

 

Amikor Neville rákérdezett, hogy Harry Kane-re gondol-e, a holland menedzser így folytatta:

"Igen és Harry Kane kapcsán az ember tudja, hogy vele együtt 30 gól is érkezik a csapatba. Szerintem Rasmus is el fog jutni erre a szintre, de időre van szüksége. Nem igazságos őt Harry Kane-nel párhuzamban megítélni. Soha nem hasonlítanék össze két játékost, mert mindegyik különbözik egymástól."

 

"De szerintem Hojlund személyében a legnagyobb potenciállal rendelkező csatárt szerződtettük tavaly nyáron, mi pedig nagyon örülünk neki. Azonban még időre van szüksége az alkalmazkodáshoz, de azt illetően nagyon elégedettek vagyunk, hogy már milyen szinten meg tudta mutatni a gólszerzési képességeit."

 

"Volt egy nagyon jó időszaka, amikor nagyon sok mérkőzésen eredményes tudott lenni azt követően, hogy megtörte a jeget, de előtte és utána is voltak fizikális problémái, ami egy ilyen fiatal, fejlődő játékos esetében normális jelenség. Viszont ezek negatív hatással voltak a csapat eredményeire, amelyeket el kell fogadnunk."

 

Ten Hagot csapata játékstílusáról is kérdezték, ugyanis az 54 éves szakember az elmúlt hetek során heves kritikák kereszttüzébe került kiegyensúlyozatlan eredményeik miatt, annak ellenére, hogy sorozatban második alkalommal tudták kivívni az FA-kupa döntőben való szereplés jogát.

 

 

A United legutóbbi hat bajnokijából csak egyet tudott megnyerni és jelenleg csak hatodikak a tabellán. Mostanra már matematikailag is biztossá vált, hogy a következő szezonban nem lesznek ott a Bajnokok Ligájában, miután négy fordulóval a szezon vége előtt 13 pont a hátrányul a negyedik helyezett Aston Villaval szemben.

 

"Gondolkodtunk ezen (védekezőbb felfogásban való játékon), de itt az egyik legfőbb célom az, hogy proaktív játékstílust honosítsak meg" - tette hozzá.

 

"A játékosok vissza fognak térni (sérüléseikből), szóval ha ezt követően módosítunk az elképzelésünkön és nagyon defenzív stílusban kezdünk el játszani, akkor az nem fog illeszkedni a jelenlegi játékoskeretünkhöz, ha pedig nem fognak jönni az eredmények, attól mindenki elveszíti majd az önbizalmát is."

 

"Fejlődtünk a támadójátékban, több gólt szerzünk és kiegyensúlyozottabbak is vagyunk ... előrébb tudtunk lépni, de nem eleget."

 

"Tudjuk ezt, ahogyan azt is, hogy mik az elvárások és az elérendő szint is számunkra. Szeretnénk visszatérni a győzelem útjára, ehhez pedig meg kell tennünk a következő lépést. Győztes pozíciókba kell kerülnünk, amelyeket pedig utána meg is kell tudnunk őrizni, egészen a lefújásig."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!