Crystal Palace 4-0 Manchester United

Nagyon csúnya verésbe szaladt bele a United ma este, amely újra negatív gólkülönbséggel áll a tabellán.


Sérülések sokasága miatt igen érdekes kezdőcsapatot küldött pályára Erik ten Hag a Palace elleni bajnokin.

 

Az első percek egyértelműen a hazaiaké voltak, Evans-nek 3-4 esetben is mentenie kellett a manchesteri kapu előteréből.

 

A 12. percig bírta a United kapott gól nélkül. Ekkor Olise kapott labdát, elment Casemiro mellett és kapu felé tört, mivel a brazilt lerázta, máris elcsúszott a teljes manchesteri védelem, Mainoo képtelen volt beérni a támadót, aki 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

 

A 18. percben láthattuk az első olyan támadást a Vörös Ördögöktől, mely szépen meg volt komponálva. A jobb oldalon járt a labda, Antony passzolt Dalot-hoz, aki középre gurított, Mount érkezett, de lövését blokkolta a hazai védelem. 

 

Három perccel később majdnem megduplázta előnyét a Palace. Olise indult el a labdával, mellette futott fel Munoz, aki meg is kapta a játékszert a csapattársától, de lövés helyett visszagurított Oliséhez, aki a jobb alsóba akart lőni, de Mateta blokkolta. Nem sokkal később megint Olise került lövőhelyzetbe, 13 méterről leadott kísérletét biztosan fogta Onana.

 

Már a félidő fele is eltelt, ám a vendégek még csak egy lövésig jutottak, az sem találta el a kaput.

 

A 25. percben nagyszerű helyről végezhetett el szabadrúgást a Unite, miután Garnacho ellen szabálytalankodtak a védők. Mount és Eriksen álltak a labda mögé, utóbbi tekert, de egy védőn szögletre pattant a játékszer.

 

Elképesztően gyenge teljesítményt nyújtott a United ezen az estén is, amit ki is használt a Palace a 40. percben, amikor Mateta ment el könnyedén Evans mellett, aki mögött már nem volt senki, a csatár pedig kíméletlenül bombázott a kapuba, 2-0 a hazaiaknak!

 

Erik ten Hag csapatának ismét sikerült lehoznia úgy egy félidőt, hogy nem talált kaput senki a csapatból. Ráadásul a holland menedzser újabb "csodálatos" eredményt érhet el, amennyiben kikap ma a Palace-tól, ugyanis a londoniaknak még soha nem sikerült oda-vissza legyőzniük a Unitedet a Premier League-ben, ám ha nyernek, ez is bekövetkezik.

 

A szünet után sem változott sok minden a pályán, leginkább az történt, amit a hazaiak akartak. Az 50. percben Monuz beadását Eze lőtte kapásból kapura, Onana védett.

 

Egy perccel később olyan történt, ami az első 45 perc során nem: kaput eltaláló lövése volt a Unitednek. Dalot volt az elkövető, ám a korábbi manchesteri kapus könnyedén hárított. Nem sokkal később Eriksen szabadrúgása találta meg Casemirót, aki kapufára fejelte a labdát, a kipattanót pedig a hálóba kotorta, ám les miatt érvénytelen volt a találat.

 

Eze próbálkozott ismét, de nem talált kaput, majd Mitchell lövésénél Onanának kellett védenie. Egy szöglet után Hughes is próbálta bevenni a kaput, Onana ezúttal is remekül megoldotta a feladatát.

 

Az 58. percig bírta a United. Ekkor jobbról szállt a labda a hosszúra, Dalot nagyon gyengén védekezett, Andersen harcosabb volt, a labda a kapu elé került, ahol Mitchell érkezett és gólt szerzett, 3-0. 

 

Nyolc perc múlva 4-0 volt már az állás. Casemiro és Munoz csatáját utóbbi nyerte, aki aztán az alapvonalról visszapasszolt Olisének, aki 15 méterről a hálóba bombázott.

 

1972 decembere óta nem szerzett legalább 4 gólt a Palace a United ellen. Akkor ötöt lőttek a londoniak.

 

Teljesen szétesett a vendégcsapat, a saját térfeléről alig tudott kijönni és az egész mérkőzés olyannak tűnt, mintha a Palace akkor tudna gólt szerezni, amikor csak akarna.

 

A ráadás elején Edouard csente el a labdát Casemirotól, majd kapura tekert, Onana verve volt, ám a kapufa kimentette a manchesteri gárdát.

 

Rendkívül kilátástalan, semmitmondó foci volt ez a mai is, amit a manchesteri társaságtól láthatott a közönség.

 

 

Premier League, 36. forduló
Crystal Palace 4-0 Manchester United
Selhurst Park

 

Vezette: Jarred Gillett

 

Palace: Henderson - Clyne(Guehi 78.), Andersen, Richards - Munoz, Wharton, Hughes(Riedewald 68.), Mitchell - Olise(Schlupp 85.), Eze(Ayew 85.) - Mateta(Edouard 68.)
Nem használt cserék: Matthews, Ward, Ahamada, Rak-Sakyi

 

United: Onana - Dalot, Casemiro, Evans, Wan-Bissaka - Mainoo, Eriksen - Antony(Amrabat 60.), Mount(Diallo 80.), Garnacho - Hojlund(Wheatley 80.)
Nem használt cserék: Heaton, Bayindir, Amass, Collyer, Ogunneye, Jackson

 

Gólszerző: Olise 12', 66' , Mateta 40', Mitchell 58'

 

Sárga lap: Amrabat illetve Edouard
 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!