FA-kupa győztes lett a női csapat

Újraalapítása óta első trófeáját nyerte a Manchester United női csapata, amikor meggyőző, 4-0-s sikert arattak a Tottenham Hotspur felett az FA-kupa Wembley-ben rendezett fináléjában.


Korábban még egyik alakulat sem emelhette magasba a hazai kupasorozat megnyeréséért járó trófeát, így a fővárosban rendezett összecsapás mindkét csapat számára még nagyobb téttel bírt.

 

Az első félidőben végig érezhető volt, hogy fokozott érzelmek dolgoznak a felekben és bár a legközelebb a gólcsend megtöréséhez a United járt, nem tudtak higgadtak maradni a kapu előtt.

 

Úgy tűnt, hogy egy pontrúgás lehet a legjobb út a vezetést megszerzéséhez, de ehelyett Ella Toone parádés egyéni villanása juttatta előnyhöz a Vörös Ördögöket az első játékrész hosszabbításának utolsó percében.

 

Ez a gól irányító pozícióhoz juttatta a manchesterieket és Rachel Williams, illetve Luis Garcia (2) szünet utáni góljaival egyértelművé vált a kupagyőztes kiléte, amely története során először a Manchester United női csapata lett.

 

 

United: Earps; Riviere (Mannion 78), Le Tissier, Turner, Blundell; Zelem, Naalsund; Garcia (Geyse 78), Toone (Miyazawa 78), Galton (Malard 50); Williams (Parris 58).

Nem használt cserék: Tullis-Joyce, Evans, Guerrero, Ladd.

Sárga lapok: Blundell.

Gólok: Toone 45+3, Williams 54, Garcia 57, 74.

 

Spurs: Spencer; Neville, Buhler, James-Turner, Nilden (Grant 68); Spence, Summanen (Graham 68); Naz (Bizet 54), Thomas (Ayane 68), Vinberg (Wang 54); England.

Nem használt cserék: Votikova, Bartrip, Petzelberger, Ahtinen.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!