Seattle Sounders 0-7 Manchester United

Élvezetes mérkõzésen, gólzáporos gyõzelmet aratott a Manchester United.


Az MLS jelenleg egyik legjobbja ellen lépett pályára a Manchester United.

A hazai csapat ezt meg is mutatta, az elsõ 15 percben a Vörös Ördögök alig tudtak labdát tartani. A Sounders remekül passzolgatott, középpályán könnyedén átvitték a labdát, majd vagy szélre kijátszva próbáltak veszélyeztetni beadásokkal, vagy átlövéseket próbáltak meg. Lindegaardnak 3-4 alkalommal is védenie kellett a meccs elején, ám mindig könnyedén hárított.

Majd a semmibõl vezetést szerzett a United a 15. perc végén. Young kapott labdát a bal szélen, a felfutó Evrát remekül játszotta meg, aki középre adott, megtalálva Owent, a csatár pedig három méterrõl, könnyedén bólintott a Seattle kapujába. 0-1 a Unitednek.

 


A 18. percben nagyon szép támadást játszott a vendégcsapat, Anderson emelte okosan Rafael elé a jobb szélre, aki kapu elé ívelt, de Macheda elõl tisztázni tudtak a védõk.

Egy perccel késõbb Young lõtt 18 méterrõl, a felsõléc alá tartó lövést Keller nagyot védve tolta szögletre.

A United friss igazolása nagyon agilisan játszott, a veszélyes támadásokban mindig benne volt, majdnem gólpasszt is jegyezhetett a 28. percben, amikor szögletét fejelte Owen közelrõl kapura, de a vonalról menteni tudott egy hazai védõ.

Következõ percben Nani is adott egy jó beadást, ám Kiko Macheda nem tudta gólra váltani, fejese a jobb kapufa mellé szállt.

Az elsõ fél órát követõen kissé leült a mérkõzés, nem volt akkora iram, mint a találkozó elején, ám a 37. percben majdnem megszerezte az egyenlítõ gólt a hazai csapat.

Remek támadás végén Montero lõtt 15 méterrõl, Lindegaard hatalmas védéssel tolta oldalra a labdát, melyet Montero begyûjtött, a középen érkezõ társa elé passzolt, ám a 14 méterrõl leadott lövést a dán kapus talán még nagyobb bravúrral védte, még ki sem pattant róla a labda.

A félidõ vége elõtt még Young adott egy jó labdát Kikonak, ám a fiatal támadó elõl még idõben menteni tudtak szögletre a védõk. A szögletet ismét a United 18-asa (még szokni kell, hogy nem Scholes, hanem Young - a szerk.) ívelte be Nani fejére, ám a fejest menteni tudták a vonal elõtt.

Zárásként még Giggs ugratta ki Owent, aki egy az egyben vihette a labdát a kapusra, ám Keller lábbal kiválóan védte az angol csatár lövését.

Maradt az egy gólos elõny, ami bár megérdemeltnem volt mondható, a Sounders kis szerencsével lõhetett volna szintén akár több gólt is, fõleg a találkozó elején, amikor nagyon meglepte az ellenfelét az amerikai csapat.

A második játékrészre négy helyen is változtatott Sir Alex Ferguson a csapaton. Lejött a pályáról Lindegaard, Owen, Giggs és Macheda, helyükre Rooney, Amos, Diouf és Park álltak be.

Hamar meg is hálálta a bizalmat a szenegáli támadó, alig telt el 4 perc, Nani remek indítását követõen a kapus mellett Diouf elvitte a labdát és bár kisodródott, így is kapuba tudott találni, ezzel két gólosra módosítva a United elõnyt.

Két perccel késõbb Nani, Rafael, Nani volt a labda útja, a portugál Rooneyt találta meg, aki gyorsan meg is szerezte maga elsõ, csapata harmadik gólját, 0-3!

A Seattle gyorsan válaszolt is, bár gólt nem sikerült elérniük. Riley lõhetett 17 méterrõl, ám nem sokkal, de fölé lõtt, majd Evra labda eladása után Fucito indított el egy rakétát 25 méterrõl Amos kapujának jobb felsõ sarka felé, ám a fiatal United kapus óriásit védett.

Az 55. percben ismét tömeges cserét hajtott végre Sir Alex, ekkor Evra, Vidic és Nani helyére Obertan, Evans és Fabio állhatott be.

Nagy helyzetre egészen a 69. percig kellett várni. Ekkor az öt perce Youngot váltó Carrick indította egy hosszú labdával Parkot, aki észrevette a középen érkezõ Rooneyt. A csatár senkitõl sem zavartatva a bal alsó sarokba lõtt, ezzel már 0-4.

Két perccel késõbb Obertan futott el jobb szélen, Rooney kérte tõle a labdát, a francia passzolt is, a támadó átlépte, így a teljesen üresen érkezõ Park elé került a labda, aki egybõl be is lõtte a United ötödik gólját.

Egy perccel késõbb Obertan ismét gólpasszt adott, ekkor az alapvonalhoz közel cselezgetett, majd átlõtte laposan a labdát a hosszún álló Rooneynak, aki könyörtelenül értékesítette helyzetét, ezzel mesterhármast érve el. 0-6.

 


A mérkõzés utolsó negyed órájában Nounan veszélyeztetett kétszer a hazaiaktól, ám egyszer fölé lõtt, másik alkalommal Amos remekül védett, míg a túlsó kapu elõtt Evans fejelt éppen fölé Rooney beadása után, majd a 88. percben a Vörös Ördögök feltették az i-re a pontot. Rooney saját térfelérõl indította Obertant, aki nagyszerû labdaátvétellel védõjét becsapva vihette a kapura a labdát, majd 16 méterrõl ki is lõtte a kapu sarkát. 0-7!

 


Szerencse is kellett, hogy nem kapott gólt végül Sir Alex csapata, hiszen az utolsó percben Amos saját tizenhatosának oldalvonalától passzolt a középen álló Ferdinandnak, aki talán már azon gondolkozott, mit is írjon Twitteren, mert a labdát nem igazán találta meg, amire White lecsapott, de az üres kapu fölé lõtt.


Seattle Sounders 0-7 Manchester United
Seattle,CenturyLink Field 67052 nézõ

United: Lindegaard(Amos 45.) - Rafael, Ferdinand, Vidic(Evans 55.), Evra(Fabio 55.) -  Nani(Obertan 55.), Anderson, Giggs(Park 45.), Young(Carrick 64.) -  Owen(Diouf 45.), Macheda(Rooney 45.)  

Gólszerzõk: Owen 15', Diouf 49', Rooney 51', 69', 72', Park 71', Obertan 88'

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Wayne Rooney

 

 

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!