Wheatley az Év Akadémiai Játékosa

Ethan Wheatley lett a Manchester United Jimmy Murphy - Év Akadémiai Játékosa a 2023/24-es szezonban nyújtott kiemelkedő teljesítménye után.


A csatár - aki áprilisban, a Sheffield United ellen a 250. akadémistánk lett, aki debütált a felnőttek között - a csapat sikeres, 2023/24-es szezonja során végig remek formában volt a 18 éven aluliaknál.

 

Wheatley kétszer is betalált az U18-as Premier League kupa döntőjében a Manchester City elleni diadal alkalmával, és másnap debütált a Vörös Ördögök első csapatában.


A stockporti születésű támadó, aki az U21-eseknél is szerepelt, számos fontos gólt szerzett, amikor a fiatal Vörös Ördögök megnyerték az U18-as Premier League északi bajnoki címet. Az ezt követő nemzeti döntőben a Stamford Bridge-en Wheatley ismét a góllövőlistán szerepelt, amikor Adam Lawrence fiataljai 2-1-re legyőzték a déli bajnok Chelsea-t, és újabb díjat vehettek át.

 

Miután bemutatkozott a Vörös Ördögöknél, Wheatley így nyilatkozott: "Ez egy nagyszerű klub, hatalmas múlttal, és különösen az akadémia."

 

"Megtiszteltetés, hogy debütálhattam. A 250-es szám pedig csak egy kis extra."

 

"Adam Lawrence, Colin Little, az egész stáb, tényleg, még az elemzők is: ők mind segítettek nekem az egész szezonban."

 

"Az előző szezonban egy kicsit megállt a menet. Nem igazán tudtam annyit fejlődni, amennyit szerettem volna. Ebben a szezonban a pályán maradhattam, és dolgozhattam azon, hogyan használjam a testemet, és minden apró technikai részletet, és a meccs előtt beszélgettem az edzőkkel."

 

"Úgy érzem, hogy az elmúlt néhány hétben minden a helyére került, és sokkal magabiztosabbnak érzem a játékomat."

 

 

Nick Cox, az akadémia igazgatója elmondta:

"Ethan igazán megérdemli ezt a díjat, mivel ebben a szezonban hat különböző sorozatban a legmagasabb színvonalon képviselte a klubot. Mind a pályán, ahol lenyűgöző 14 gólt szerzett, mind pedig a pályán kívül, a személyes fejlődési programja és az erős tanulmányi eredményei keretében."

 

"Ethan az egész szezon során folyamatosan fejlődött, elkötelezetten végezte az edzésprogramját, minden egyes teljesítményére építve, és kemény munkával és kitartással egyre erősebbé vált. Ezt a múlt hónapban ismerték el, amikor Ethan bemutatkozott az első csapatban, és ő lett a 250. akadémista, aki a Manchester United felnőtt csapatában játszott."

 

"A 18 éven aluliak fantasztikus szezonon vannak túl. A Premier League északi divíziójának és a Premier League kupa megnyerése után az országos bajnoki cím megszerzése is nagyszerű teljesítmény, ezért nagy kihívás volt egyetlen játékost kiválasztani, aki elnyerheti ezt a díjat. Fantasztikus egyéni fejlődést láthattunk az egész csapatban, ami Adam Lawrence, Colin Little és a szakmai stáb többi munkatársának szorgalmáról tanúskodik."

 

Wheatley örökölte meg az Év Akadémiai Játékosa díjat a jelenlegi első számú kedvenc, és az akadémián végzett társától, Kobbie Mainoo-tól, aki az idei szezonban berobbant a United felnőtt csapatába.

 

A korábbi díjazottak között van még Ryan Giggs, Paul Scholes, Marcus Rashford és Alejandro Garnacho.

 

Gratulálunk a díjhoz, Ethan!


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!