Ten Hag: Nem rossz két szezon alatt három döntőt játszani

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint nem alábecsülhető teljesítmény, hogy csapatával két év alatt már harmadik alkalommal szerepelhetnek majd Anglia nemzeti stadionjában.


Szombaton lesz a második alkalom, hogy Ten Hag FA-kupa döntőben irányíthatja a Manchester Unitedet, ugyanis már tavaly is eljuttatta csapatát a Wembley-be, ahol a városi rivális Manchester City-től 2-1-es vereséget szenvedtek.

 

Mivel a United a holland menedzser két éve alatt harmadszor jutott el a Wembley-be, miután még tavaly februárban megnyerték a Ligakupát, ezért Ten Hag védelmébe vette hazai kupamérlegét, amelyet egy olyan klubnál ért el, amely "átalakulási időszakban" van.

 

"Szerintem az a tény, az az igazság, hogy ez a klub átalakulási időszakban van" - kezdte.

 

"Számos játékost tudtunk sokkal magasabb szintre juttatni - emellett néhány fiatal is bekerült a csapatba, majd lettek válogatottak és kaptak meghívót a Copa Americara és az Európa-bajnokságra, amelyek nagyon jó dolgok."

 

"Szeretnénk fejleszteni a keretet, szeretnénk a jövő csapatát létrehozni, közben pedig trófeákat is nyerni. Most szombaton pedig utóbbira újból lehetőségünk nyílik. Ez lesz a harmadik döntőnk két éven belül. Azt mondanám erre, hogy nem rossz."

 

"De sokan elfelejtik ezt."

 

 

Ten Hag szerint a United a tavalyi FA-kupa döntőben jobb volt, mint a Manchester City, annak ellenére, hogy a végén Pep Guardiola legénysége emelhette magasba a győztesnek járó trófeát.

 

A Vörös Ördögök már 12 másodperc után hátrányba kerültek Ilkay Gündögan gyors vezetőgólja után és bár Bruno Fernandes egyenlíteni tudott egy véleményes ítélet után megadott büntetőt követően, Gündogan a második félidőben eldöntötte saját csapata javára a találkozót.

 

"Az előző idényen már nem tudunk változtanti, de amikor kielemeztük azt az összecsapást, akkor láttuk, hogy jobbak voltunk" - tette hozzá.

 

"Vannak adataim és szinte minden viszonylatban jobbak tudtunk lenni náluk - a labdatartásban nem, mert abban ők messze felülmúltak minket. Viszont a többi adatban, például a támadóharmadba való eljutásban, a lövőhelyzetek kidolgozásában és minden egyéb adatban is mi voltunk a jobbak."

 

"Szombaton meg kell szenvednünk és áldozatot kell hoznunk azért, hogy a labdabirtoklási fölényüket ellensúlyozzuk. Harcolnunk kell és védekezésben nagyon szervezettnek kell lennünk. Ha ezt sikerül megtennünk, akkor lesz esélyünk a győzelemre. Mi tudjuk, hogy ők nagyon magas szinten képesek játszani."

 

"Nekünk fel kell nőnünk erre a szintre. Mi akarunk lenni a legjobbak. Ez a célunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

FA-kupa, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!