Manchester City 1-2 Manchester United

Megszerezte történelmének 13. FA-kupa serlegét a Manchester United, miután 2-1-re legyőzte a városi riválist és angol bajnok Manchester City-t.


Fantasztikus körítés várta a csapatokat a Wembley-ben, ahol nagyszerű pálya, kiváló időjárás párosult a kupadöntőre.

 

Az első percben előbb Rashford, majd a másik kapu előtt Haaland kerülhetett volna helyzetbe, de előbbit a védelem beérte és szerelte, míg az utóbbi végül nem érte el a beadást. A két megmozdulás után azonban az óvatosság jellemezte mindkét alakulatot.

 

A 9. percben a United járatta a labdát, sikerült lövésig eljutni, de Garnacho kísérletét hárította Ortega.

 

Kovacic majdnem komoly hibát vétett saját tizenhatosán belül, McTominay le is csapott a labdára, de lövését blokkolta a középpályás.

 

A félidő felénél 72-28 arányban állt a labdabirtoklás, ám ez semmit nem jelentett a kapu előtt. A 25. percben alakulhatott volna ki helyzet a United védelme mögött, de a beadás nem talált City játékost, Mainoo hozta ki a labdát és tisztázott.

 

A 30. percben egy felívelt labdára ment Garnacho, azonban Gvardiol elfejelte előle, azonban nem tudta, hogy Ortega kijött a kapujából, így fejese a kapuson is átszállt, Garnacho pedig lecsapott a labdára és a hálóba passzolt. 1-0 a Unitednek!

 

Hat perccel később Silva lőtt 21 méterről, de Onana hárított. A következő percben Garnacho indult meg egy labdával, majd középre lőtt Rashford elé, aki kapuba passzolt, ám les miatt maradt az 1-0.

 

De nem sokáig, hiszen a 39. percben Rashford remek átívelése találta meg Garnachot, aki a tizenhatosnál álló Fernandeshez passzolt. A portugál okosan gurított Mainoo elé, akinek nem volt nehéz dolga és a hosszú alsóba gurított, 2-0 a Vörös Ördögöknek!

 

De Bruyne szabadrúgása jelentett még veszélyt az első félidőben, de Onana hárított, így nem változott az eredmény. Talán elmondható, hogy megérdemelt volt a United vezetése, hiszen a Vörös Ördögök remekül használták ki ellenfelük hibáit.

 

A második játékrészre kettőt is változtatott Guardiola, támadóbb játékosokat küldött pályára.

 

Az látszott, hogy a City sokkal többet tett a gólért, mint az első 45 percben. Az 55. percben majdnem sikerült is szépíteniük a Kékeknek, de Haaland lövése a lécről visszapattant a mezőnybe.

 

Az 59. perc végén Walker lőtt közel 30 méterről, óriási gól lett volna, ha Onana nem védett volna olyan remekül, ahogyan tette.

 

Rengeteg beívelés szállt a United kapuja elé, de Varane-ék kiválóan állták a sarat.

 

A 64. percben óriási esélye volt újra a City-nek a gólszerzésre, Alvarez kapott zseniális labdát, kiugrott a védők között, a labdát ellőtte Onana mellett, de a labda a kapu mellé szállt.

 

Dalot jutott el lövésig, de nem talált kaput. Végre kicsit ki tudott lépni a szorításból a United.

 

Garnacho is próbálkozott, de Ortega szögletre mentett a rövidnél. Ahogy a City egyre inkább fellép, a Unitednek egyre könnyebb dolga lehet a kontráknál.

 

Walker megunta, hogy a támadók nem igazán tudtak mit csinálni, lapos lövése a lábak között elsuhant, Onana későn vette észre, de leért még és nagyot védett.

 

A 81. percben Fernandes állította le a labdát a tizenhatos sarkához közel, szabadrúgása azonban nem ívelés volt, hanem kapura lőtt, Ortega biztosan védett.

 

Már nem volt 4 perc sem hátra a rendes játékidőből, amikor Doku lapos lövése a rövid aóban kötött ki. Wan-Bissaka próbált blokkolni, de nem sikerült neki, Onana pedig csak beleért, de nem hárított. Rázós percek vártak a Vörös Ördögökre.

 

Hét perc ráadás következett, kettőt cserélt ten Hag, Lindelöf és Mount is beállt.

 

Kihúzta a hátralévő perceket, sőt igazán komoly nyomás nem is nehezedett a vállukra Evans-éknek, a játékvezető pedig lefújta végre, így a Vörös Ördögök FA-kupa győztesek 2016 után!

 

 

FA-kupa, döntő
Manchester City 1-2 Manchester United
Wembley Stadium

 

Vezette: Andy Madley

 

City: Ortega - Walker, Stones, Ake(Akanji 46.), Gvardiol - Rodri, Kovacic(Doku 46.) - Silva, De Bruyne(Alvarez 57.), Foden - Haaland
Nem használt cserék: Carson, Bobb, Dias, Grealish, Lewis, Nunes

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Varane, Martinez(Evans 73.), Dalot - Mainoo, Amrabat, McTominay(Mount 93.) - Garnacho(Lindelöf 93.), Rashford(Hojlund 74.) - Fernandes
Nem használt cserék: Bayindir, Kambwala, Eriksen, Diallo, Antony

 

Gólszerző: Doku 87' illetve Garnacho 30', Mainoo 39'

 

Sárga lap: Alvarez illetve Mainoo

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!