Ten Hag reakciója az FA-kupa megnyerésére

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint játékosai minden dicséretet megérdemelnek azt követően, hogy a Wembley-ben legyőzték a Manchester City együttesét az FA-kupa döntőjében.


Bizonyítási vágy

"Mint mindig, az ilyen alkalmaknál egyértelműen megjelenik a rivalizálás, amely csak még fontosabbá válik, ha a saját városod másik csapata ellen játszol. Nálunk azonban nem ez, hanem a bizonyítási vágy volt az uralkodó, miután ilyen rossz évünk volt ennyi hullámvölggyel, a rengeteg sérüléssel és azzal, hogy mindig a túlélésért kellett küzdenünk. A csapat hihetetlen ellenállásról tett tanúbizonyságot, én pedig nagyon büszke vagyok rájuk."

 

Sérülésektől tizedelt szezont

"Nem álltak rendelkezésre a játékosaink. Igazuk van, ugyanazt láttuk, nem mindig produkáltunk szép futballt. De rengeteg kompromisszumot kellett kötnünk, ilyenkor pedig nem tudsz olyan játékkal előrukkolni, mint szeretnél. Két éve vagyok itt és talán csak háromszor vagy négyszer volt olyan alkalom, hogy a teljes keret a rendelkezésünkre állt. Ma ismét voltak olyan játékosaink, mint például Luke Shaw, Harry Maguire vagy Casemiro, akik nem lehettek a fedélzeten."

 

Trófea a prioritás

"A futballban a nap végén mindig az számít, hogy nyertél-e trófeát. Én a legjobb futballt akarom játszatni, ami támadó jellegű és dinamikus. Ugyanakkor a mérkőzéseket és a trófeákat is meg kell nyerni. Ezzel a mentalitással érkeztünk ide is, ebben a szezonban pedig egyetlen esélyünk maradt erre, az FA-kupa. Én nagyon büszke vagyok a játékosokra és a stábra, mert fantasztikus munkát végeztek."

 

 

Mainoo dicsérete

"Egészen lenyűgöző volt látni Kobbie-t az életkoránál fogva. Szerettük volna beépíteni a csapatba, de a felkészülési szezon második meccsén megsérült. Ezt követően pedig nagyon hosszú időbe telt számára, mire megfelelő erőnléti állapotba került. Szerintem fontos volt, hogy ezt nyugalomban tudtuk megtenni, mert itt Angliában nagyon sok játékost emelnek nagyon magasara, hogy aztán az első egy vagy két rosszabb teljesítményük után a földbe tiporják őket."

 

Elismerés mindenkinek

"Én is nagyon büszke vagyok, első sorban a játékosokra és az edzői stábra. De a szurkolókra is, az egész szezon miatt. Emlékszem, hogy néhány héttel ezelőtt a Crystal Palace ellen pocsék teljesítményt nyújtottunk, ők azonban akkor is támogattak minket. Csodálatosak. A múlt heti, Brighton elleni meccs után is elmondtam, hogy nekünk vannak a világon a legjobb szurkolóink."

 

Mi hangzott el az öltözőben

"Különleges dolgok történtek az öltözőben. Az edzők nagyszerűek voltak, a stáb pedig felvett néhány érzelemdús videót. Mindenkit elárasztottak az érzelmek. A videók feltüzelték a játékosok testét és segítettek abban, hogy ilyen csapat legyünk a pályán."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!