Statisztikák, melyek alátámasztják Bruno sokoldalúságát

Bruno Fernandes újabb lenyűgöző szezont zárt a Manchester Unitednél, amit öt idényből immár háromszor ismertek el a Sir Matt Busby - Év Játékosa díjjal.


Fernandes példamutatóan vezette a csapatot az első olyan szezonjában, melyben végig ő volt a csapatkapitány, és az FA-kupa szombati megnyerésével zárta a szezont, miután segített a Unitednek legyőzni a Manchester Cityt a Wembley Stadionban rendezett döntőben.

 

Bruno a 2-1-es győzelemmel végződő mérkőzésen Kobbie Mainoo döntő találatát készítette elő, ami méltó befejezése volt a portugál újabb statisztikailag erős szezonjának.

 

Bár nem minden a számokról szól - ahogy azt a játékmester korábban már elismerte - Fernandes büszke lehet arra, hogy 2023/24-ben több különböző kategóriában is sikeres volt.

 

A WhoScored.com és a Premier League segítségével összeszedtük a kedvenc adatainkat az elmúlt időszakból. Amint láthatjátok, ezek kiemelik a 29 éves játékos sokoldalúságát, és alátámasztják, hogy miért őt választották a szurkolók a legjobbnak.

 

A SZÁMOKAT ÖSSZESÍTVE

Bruno 15 gólja és 13 asszisztja minden sorozatban ebben a szezonban azt jelenti, hogy a 2023/24-es idényben ő szerezte a legtöbb kanadai pontot (28) a Vörös Ördögök közül. A kapitánynál csak Rasmus Hojlund talált be többször, míg a 13 előkészítés elég volt ahhoz, hogy negyedik egymást követő szezonjában is a United legjobb kreatív előkészítő játékosa legyen.

Csak a bajnokságban Bruno 35 bajnoki mérkőzésen a csapat legjobb gólszerzője (10) és előkészítője (8) volt. 

 

 

VEZETVE A CSAPATOT

Erik ten Hag első olyan szezonjában, amikor a csapatkapitányi karszalagot végig viselte, a középpályás következetesen az élen járt és hozta a számokat. Amikor a Premier League-ben gólt szerzett, érdekes módon mind a 10 találata a bajnokságban vagy egyenlítő, vagy vezető gól volt (mindkettőből 5). Bruno a Chelsea, a Liverpool, a Bournemouth (kétszer) és a Sheffield United elleni mérkőzéseken visszahozta a Unitedet, és az utóbbi ellen, valamint a Nottingham Forest, a Burnley, a Fulham és az Everton ellen is előnyhöz juttatta a Vörös Ördögöket.

 

JÁTÉKTUDÁS

Fernandes kenyere támadó középpályásként a kreativitás, és bár a játék más területein is remekelt, a United 8-as számú játékosa ebben a kategóriában továbbra is magas szinten teljesített. Bruno a Premier League-ben (114) és az FA-kupában (31) több kulcspasszt adott, mint bármely más játékos e két sorozatban, valamint hat tiszta gólhelyzetet alakított ki a győzelemmel végződő  FA-kupa-menetelés során  - ez egy újabb toplistás eredmény 2023/24-ben.

 

VÉDEKEZŐ FELADATOK

Bár a labdával is remekelhet, a United csapatkapitánya a labdabirtokláson kívül is figyelemre méltó teljesítményt nyújtott. Az FA-kupában a 2023/24-es kiírásban egyetlen játékos sem hajtott végre több szerelést, mint támadó középpályásunk, 19-et a Wigan elleni harmadik fordulós győzelem és a múlt hétvégi, Man City elleni Wembley-győzelem közötti időszakban. 

 

ITT, OTT ÉS MINDENHOL

Nincs szükség statisztikákra ahhoz, hogy felvázoljuk, Fernandes milyen keményen dolgozik a pályán, de számszerű bizonyítékok is alátámasztják a kapitány teljesitményét. Az idei szezonban 35 bajnoki fellépése során Fernandes hihetetlen, 390,39 kilométert tett meg, többet, mint bármely más United-játékos.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!