Chicago Fire 1-3 Manchester United

Alacsony színvonalúra sikerült a United harmadik mérkõzése az amerikai túra során, de végül maradt a 100%-os mutató.


Hatalmas hõségben játszottak a csapatok, de ez talán a Vörös Ördögöknek tetszett kevésbé.

A hazaiak jobban kezdték a mérkõzés és bár lövéseikkel kaput nem sûrûn találtak el, mégis sokkal kezdeményezõbb játékot mutattak be ellenfelüknél.

Az elsõ valamire való támadást azonban a United mutatta be. Obertan és Berbatov passzolgattak egymásnak, remekül hozták ki saját kapujuk elõl a labdát és egy gyors kontrát követõen a francia szélsõ adhatott be, ahol Welbeck és Diouf is várta a játékszert, ám az ívelés túl hosszúra sikeredett.

Egy perccel késõbb Diouf szerelt saját térfélen kiválóan, passzolt a fiatal Weébeckhez, aki két ellenfelérõl egy csellel zseniálisan fordult le, majd kiugratta Berbatovot, akinek kapura tartó lövését hárította a chicagoi kapus.

Egészen a 13. percig kellett várni arra, hogy veszélyben legyen bármelyik kapu is. Ekkor egy jobb oldali szabadrúgást végzett el Pappa, beívelése a jó ütemben felugró Gibbset találta meg, aki 6 méterrõl, Jones szorításából fejelt a jobb alsó sarokba, ezzel 1-0 a hazaiaknak.

Két perccel a gól után Cleverley egy hosszú labdával indította Welbecket, aki lerázta védõjét, de a kapu elõtt nagyon gyenge lövést eresztett meg. Sem kapura lövésnek, sem beadásnak nem volt ez megfelelõ.

A 20. percben ismét a fiatal angol elõtt adódott egy lehetõség, ekkor Obertan jobb oldali elfutását követõen került a franciától Welbeck elé a labda, de lövése egy védõn megpattanva szögletre vágódott.

Eközben a több gyenge hazai lövést egyre veszélyesebbek váltották fel, elõbb 27 méterrõl lõhetett Pappa kapura, de lövése épp a bl kapufa mellett hagyta el a pályát, majd Cleverley labdaelvesztése után 20 méterrõl is próbálkozhatott a Chicago, ám jó helyzetbõl nem sikerült gólt szerezniük.

Az elsõ fél óra végén Obertan egyenlíthetett volna. Welbeck balról átpasszolt a francia szélsõnek, aki gyönyõrû mozdulattal átemelte a labdát a védõjén, majd kapura is lõhetett, de az erõs lövés fölé szállt.

A félidõ utolsó harmadában ismét a Fire próbálkozott, de mind Oduro, mind Nyarko lövése igen gyengére sikerült.

A félidõ végén azonban majdnem két gólos lett a hazai csapat elõnye. Bal szélrõl nagyon jól érkezett kapu elé a labda, Nyarko teljesen üresen, 10 méterre a kaputól lõhetett, ám ezt is gyengén oldotta meg és de Gea lábbal nagyot mentett.

Maradt a szünetre az egy gólos United hátrány, a második félidõben többet kellett mutatni ahhoz, hogy megfordítsák Sir Alex Fergusonék az eredményt.

Szünetben cserék sorát hajtotta végre a Manchester, Cleverley, Carrick, Berbatov, Fabio és Diouf helyére érkezett Park, Anderson, Giggs, Rooney és Evans.

Ám a cseréknek köszönhetõen a csapat játéka semmivel sem lett jobb. Ugyanúgy átszaladt a középpályán a Fire és lõhettek kapura, ahogy az elsõ félidõben, de szerencsére mind Oduro próbálkozásai, mind Pappa és Husidic kísérletei célt tévesztettek.

Az 55. és 57. percben még hármat cserélt Ferguson, Obertan, Welbeck és Evra hagyta el a játékteret, õket Nani, Macheda és Ferdinand váltották.

De így is eltelt bõ hét perc, mire egy helyzetet láthattunk a Unitedtõl. Nani kevergetett az ellenfél tizenhatosának jobb felén, lerázta a védõjét, majd kissé kisodródva kapura lõtt, de Conway kapus pont ott állt és kiöklözte a lövést. Rooney széttárt karokkal várta üresen a labdát, mégsem kapta, pedig nagy helyzetben lehetett volna.

Két perccel késõbb azonban már nem kellett széttárnia karjait az angol csatárnak. Ferdinand a félpályáról gyönyörûen ívelt az ellenfél védelme mögé, a labdára Wayne csapott le és a kimozduló kapust átemelve egyenlített, 1-1.

 


A 75. percben még két cserére került sor United részrõl, Smalling és Jones mentek le, akiket Vidic és Rafael váltottak.

Csupán 47 másodperc telt el Rafael pályára lépése óta és máris gólt szerzett a brazil védõ. Nanival játszottak jól össze a jobb szélen, majd Rafael egészen az alapvonalig elfutott, ahol egy vésõ mellett elvitte a labdát és szinte nullszögbõl a rövid sarkot rosszul védõ Conway mellett a kapuba lõtt, 1-2 a United javára.

A 82. percben Macheda kapott jó labdát, jól tartotta meg, majd passzolt az érkezõ Nani elé, aki tovább akart játszani, de egy védõn szerencsésen megpattanva visszakerült elé a labda, amit aztán a kifutó Conwayen átemelve passzolt a hálóba, 1-3.

Végül a hõséget is legyõzve egy nagyon alacsony színvonalú találkozón ismét gyõzött a Manchester United.


Chicago Fire 1-3 Manchester United

Soldier Field, 61000 nézõ

United: de Gea - Fabio(Evans 46.), Smalling(Rafael 75.), Jones(Vidic 75.), Evra(Ferdinand 57.) - Obertan(Nani 55.), Carrick(Anderson 46.), Cleverley(Giggs 46.), Diouf(Park 46.) - Berbatov(Rooney 46.), Welbeck(Macheda 55.)

Gólszerzõk: Gibbs 13' illetve Rooney 66', Rafael 76', Nani 82' 

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Wayne Rooney

 

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!